foto:Aleksandar Atić

Na konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor danas je izabrano novo skupštinsko rukovodstvo, sekretar Skupštine i vršioci dužnosti načelnika odjeljenja Opštinske uprave opštine Prnjavor. Za predsjednika Skupštine izabran je Željko Simić iz SNSD-a, potpredsjednik je Miro Šikarac iz NDP-a, a vršilac dužnosti sekretara Srećko Aulić iz DNS-a.

foto:Aleksandar Atić

Simić je rekao da će u svom radu sarađivati sa svim odbornicima i političkim subjektima u lokalnom parlamentu s ciljem realizacije dobrih ideje i projekata koji će unaprijediti život i standard građana opštine Prnjavor i koji će ići u pravcu razvoja ove lokalne zajednice. On je izrazio očekivanje u dobru saradnju i sa opozicionim SDS-om. Imenovani vršioci dužnosti načelnika odjeljenja su: Svjetlana Kuzmanović – Odjeljenje za opštu upravu, Ljubiša Šikarac- Odjeljenje za lokalni ekonomski razvoj i društvene djelatnosti, Brano Žunić – Odjeljenje za prostorno uređenje, Aleksandar Njegomirović – Odjeljenje za finansije, Dalibor Preradović – Odjeljenje za stambeno – komunalne poslove i investicije, Srđan Tomić – Odjeljenje za boračko invalidsku zaštitu, Mišo Vujić – Odjeljenje za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Suzana Švraka – Odjeljenje za inspekcijske poslove i Siniša Tešanović – Služba za javne nabavke i zajedničke poslove.

foto:Aleksandar Atić

Na današnjoj sjednici verifikovani su mandati 29 odbornika, koji su zajedno sa načelnikom opštine Darkom Tomašem položili svečanu zakletvu. Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš je najavio je tokom decembra održavanje još tri sjednice Skupštine, a u prvom planu biće nacrt, a nakon toga i prijedlog budžeta za 2017. godinu.