Danas je u hotelu “Termag” na Jahorini održana Konferencija posvećena razvoju lokalnih samouprava i Programu BFC SEE u Republici Srpskoj pod nazivom “Povoljno poslovno okruženje i povećanje investicija” kojoj su prisustvovali predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković, ministri, gradonačelnici i načelnici.

Privredna komora RS, u saradnji sa NALED-om (Nacionalnom agencijom za lokalnoekonomski razvoj) i BFC SEE ( Business Friendly Certification) mrežom, već sedam godina sprovodi Program sertifikacije jedinica lokalne samouprave za povoljno poslovno okruženje u jugoistočnoj Evropi.

Sertifikacija BFC SEE mrežom gradova i opština u Republici Srpskoj dovodi do unapređenja konkurentnosti i lakšeg privlačenja investicija u lokalnim zajednicama. BFC SEE mreža je u saradnji sa donatorima do sada realizovala projekte u vrijednosti od pet miliona evra.

Ovaj regionalni program sprovodi se u Srbiji, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Danas su sertifikati dodijeljeni za još sedam jedinica lokalne samouprave u Republici Srpskoj, a Opština Prnjavor ovaj sertifikat posjeduje od 2019. godine.