Deveta „Konferencija beba“ održana je juče u Domu kulture, a u tročlano predsjedništvo izabrani su Elena Marić, Luka Simić i Aleksandar Đurić. Za najmlađu bebu proglašena je Elena Marić, rođena 12. maja ove godine, za najstariju Luka Simić, rođen 25. jula prošle godine, a beba za najviše braće i sestara je šestomjesečni Aleksandar, rođen kao osmo dijete u porodici Đurić. Aleksandrova majka Suzana kaže da nije teško odgajati veliku porodicu ako su svi složni, zajedno rade i doprinose očuvanju porodice.

Novčane nagrade za tročlano predsjedništvo obezbjedio je načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš koje je rekao da je ovo najljepša manifestacije koju lokalna vlast već devetu godinu organizuje u saradnji sa Ministarstvom za porodicu, omladinu i sport. „Na području opštine se rodi oko 300 djece u toku godine, i ovaj broj se nažalost smanjuje iz godine u godinu zbog čega društvo mora uraditi više da se to promjeni. Opština ima određene mjere koje provodi na povećanju nataliteta, a jedna od njih koja najduže traje jeste pomoć porodicama sa troje i više djece“, rekao je Tomaš. On je naglasio, da to ipak nije dovoljno i da se ne samo na opštinskom već i na republičkom nivou moraju pronaći nove, dodatne mjere za podsticanje roditeljstva.

U sklopu manifestacije održana su i dva takmičenja, takmičenje tata u presvlačenju pelena i takmičenje beba u puzanju. Najbrži tata bio je Zlatan Klokić, inače aktuelni ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi RS, a najbrža beba Uroš Lepir. Prijatelji „Konferencije beba“, kompanija „Leburić komerc“ i „Bebi šop Savić“ obezbjedili su poklon pakete za pobjednike takmičenja, a najbrži tata osvojenu nagradu poklonio je bebi sa najviše braće i sestara. U dječijem programu učestvovali su polaznici dječijih vrtića „Naša radost“, „Pčelica“, „Mikijeva igraonica“ i „Bambi“. Na „Konferenciji beba“ bilo je prijavljeno 28 beba.