Mia i Lea Knežević, Relja Malijević i Tara Golić izabrane su u predsjedništvo ovogodišnje „Konferencije beba“ u Prnjavoru.

Mia i Lea Knežević rođene prije sedam dana najmlađe su bebe sa područja opštine Prnjavor.

Njihov otac Miloš kaže da je izvanredan osjećaj biti roditelj dvije djevojčice.

„Bebe i supruga su dobro, polako se privikavamo, a u tome nam veliku pomoć i podršku daju bake koje su svaki dan sa nama da pomognu“ , kaže Miloš.

Najstarija beba je Relja Malijević rođen 11. jula prošle godine, dok je beba sa najviše braće i sestara Tara Golić koja je rođena kao šesta beba u porodici.

Nagradu za najbržeg tatu u presvlačenju pelena dobio je Marko Sančanin, otac malog Njegoša.

„Konferencija beba“ se u Prnjavoru održava 12. put uz zajedničku saradnju opštine Prnjavor i Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, kao i podršku brojnih sponzora.

Načelnik opštine Darko Tomaš kaže da je posebna čast što su se u kategoriji najmlađa beba ovaj put našle dvije bebe.

On je uputio čestitke svim mladim roditeljima i izrazio želju da naredne godine bude još više mališana.

Tomaš je podsjetio da opština Prnjavor mladima pomaže kroz  ukupno 22 mjere za šta se iz budžeta izdvaja oko 1.400.000 KM.

 „Jedna od prvih mjera je finansiranje pokušaja vantjelesne oplodnje roditeljima koji ne ispunjavaju uslove Fonda zdravstvenog osiguranja“ , rekao je Tomaš.

On je napomenuo da lokalna zajednica  sufinansira i razliku boravka svakog djeteta u vrtiću, što opštinu mjesečno košta oko 400 KM po djetetu.

 „Dobra mjera koju smo prvi put uveli ove godine je da svako djete rođeno na području opštine dobije oko 500 KM, i za to smo u budžetu planirali oko 130.000 KM“ , pojasnio je Tomaš.

Prema podacima opštinske administracije prošle godine rođeno je 260 djece sa područja opštine Prnjavor.

Manifestacija na kojoj je prijavljeno 28 beba održana je u JU Centar za kulturu Prnjavor.