Danas je u sali SO Prnjavor održan sastanak Partnerske grupe u postupku revizije Strategije razvoja opštine Prnjavor. Partnerska grupa, kao konsultativno i savjetodavno tijelo u procesu revizije strategije, osigurava učešće svih relevantnih faktora u lokalnoj zajednici. Članovima Partnerske grupe, koja se sem opštinskih, sastoji i od predstavnika javnih ustanova, škola, nevladinih organizacija i privrednih subjekata, koordinatori Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), predstavili su nacrt revidirane platforme strategije i omogućili im da iznesu svoje prijedloge i komentare, koji će biti ugrađeni u konačnu verziju dokumenta.

Predsjednik SO Prnjavor, Željko Simić, istakao je da se današnjim sastankom želi pokazati kako Strategija razvoja naše opštine ne treba da bude samo briga opštinske uprave, već da je potrebno zajedno djelovati.

Ognjen Jevđenić, tehnički direkor fabrike “Standard”, istakao je svoje zadovoljstvo zbog današnjeg sastanka i različitih mišljenja koja su izneta ovom prilikom. Jevđenić je napomenuo i značaj bavljenja projektima pretpristupnih fondova Evropske unije i stvaranjem povoljnih uslova za dovođenje novih investitora.

Odluka o reviziji Strategije razvoja opštine Prnjavor, za period od 2012. do 2020. godine, naći će se na sljedećem skupštinskom zasjedanju.