Svečanom akademijom u Centru za kulturu, Dječiji vrtić „Naša radost“ obilježio je 50 godina postojanja i rada.

Direktor vrtića, Slobodanka Vasić rekla je da vrtić trenutno broji 218 polaznika i da su ove godine u područnom odjeljenju u Donjoj Ilovi formirali dvije grupe jaslica.

„Kako bismo odgovorili povećanom interesovanju za smještaj djece, aktivno radimo na stalnom poboljšanju uslova. Do kraja godine uz pomoć donatora biće zamijenjene stolice i stolovi u starom dijelu vrtića, a razmišljamo i o dogradnji centralnog vrtića ili izgradnji novog objekta”, rekla je Vasićeva.

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš, koji je prisustvovao svečanoj akademiji, rekao je da je ovo jedna od najboljih i najorganizovanijih ustanova i zahvalio svima koji su svojim radom i djelovanjem doprinijeli razvoju vrtića, uključujući i Sinišu Gatarića, njegovog prethodnika, koji je pokrenuo inicijativu za proširenje vrtića.

“Ponosan sam na sve ljude zaposlene u vrtiću, njihov rad i način na koji obrazuju naše mališane jer su im oni nakon roditelja prvi uzor”, rekao je Tomaš.

Svečanoj akademiji prisustvovali su i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje Nataša Cvijanović i drugi gosti.

U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupili su polaznici ove predškolske vaspitno-obrazovne ustanove, uručene su zahvalnice ljudima koji su pomogli razvoju vrtića, a prikazan je i film posvećen jubileju.