Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš organizovao je danas prijem povodom obilježavanja Dana Republike Srpske sa kojeg je zvanice iz političkog, privrednog, duhovnog, kulturnog i sportskog života ove opštine pozvao na jedinstvo i dodatnu borbu za razvoj lokalne zajednice.

“Drago mi je da smo ovdje danas svi jedinstveni. Uvjeren sam da će ova godina biti novi iskorak, da ćemo svi dati doprinos razvoju lokalne zajednice, a kako nas mnogo ima možemo mnogo i da učinimo”, rekao je Tomaš i dodao da razvoj lokalne zajednice znači i razvoj Republike Srpske.

Tomaš je naveo da Prnjavor posebnu zahvalnost duguje svim borcima sa područja ove opštine koji su svoje živote dali za stvaranje Republike Srpske.

“Opština Prnjavor dala je nemjerljiv doprinos stvaranju Republike Srpske, jer je u njene temelje živote ugradilo 626 boraca ove lokalne zajednice”, istakao je Tomaš.

Prijemu su prisustvovali i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH Perica Stanić i potpredsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Nemanja Vasić.

Povodom Dana Republike Srpske sutra će rukovodstvo opštine prisustvovati parastosu u Spomen-hramu na Vučijaku.

Liturgija će početi u 10.00 časova nakon čega je predviđeno polaganje cvijeća na spomen-obilježje poginulim borcima Vojske Republike Srpske.

SRNA /T.S./