Svetom arhijerejskom liturgijom, osvećenjem tri nova zvona, pomenom i parastosom za poginule borce danas je na Vučijaku obilježen Vidovdan, krsna slava Spomen hrama posvećenom knezu Lazara. Kum slave i prvog zvona bio je načelnik opštine Prnjavor dr Siniša Gatarić, koji je i darodavac najvećeg zvona, teškog 500 kilograma. „Velika mi je čast, što sam imao mogućnost pridariti zvono, biti kum zvona i današnje slave. Na ovaj veliki hrišćanski praznik osjećam se  srećno i ponosno što sam imao priliku da učestvujem u svemu ovome“, rekao je Gatarić.

Kum drugog zvona, ispred vjernika parohije bio je Slaviša Milanković, a Miladin Stanić, poslanik u Narodnoj Skupštini RS je kum trećeg zvona i darodavac. Osvećenje zvona i Svetu arhijerejsku liturgiju predvodilo je Njegovo preosveštenstvo vladika banjalučki Jefrem. Nakon liturgije vladika Jefrem dodijelio je arhijerejske gramate načelniku Gatariću, Miladinu Staniću, Slaviši Milankoviću i Radojici Kusiću.

Današnje aktivnosti organizovala je Srpska pravoslavna crkvena opština Kremna i Boračka organizacija opštine Prnjavor.Sreten Radišković, paroh kremanski je rekao, da je Vidovdan slava svih u opštini Prnjavor, jer je u opštini Prnjavor podignut prvi spomen hram u Republici Srpskoj. On je istakao, da se veliki broj vjernika okupio danas u hramu, kako bi uveličali današnje aktivnosti.

Vidovdan je i krsna slava Vojske Republike Srpske, rekao je Vlado Živković, predsjednik Boračke organizacije opštine Prnjavor, te istakao da je današnji dan prilika da se prisjetimo, da je na Vidovdan vođena istorijska bitka, proboj koridora. „Za proboj koridora, za bitku života su poginula 63 borca sa područja opštine Prnjavor, a 113 boraca je ranjeno. Prnjavorski borci su učestvovali na glavnom pravcu napada, kao i na pomoćnom. Na glavnom pravcu je učestvovala jedinica „Vukovi sa Vučijaka“ i Prnjavorska brigada, a na pomoćnom 27. Motorizovana jedinica, posebne jedinice Policije“, rekao je Živković. On je naglasio, da je hram na Vučijaku posvećen svim borcima koji su dali svoje živote za stvaranje RS, a njih je sa područja opštine Prnjavor 623.

Obilježavanje Vidovdana počelo je parastosom i polaganjem vijenca na grobu komandanta odreda „Vukovi s Vučijaka“ Veljka Milankovića, a vijenci su položeni i na spomen obilježje u hramu na Vučijaku.