U povodu obilježavanja “Dječije nedjelje” 2021. godine, OŠ „Branko Ćopić“ Prnjavor organizovala je danas turnir u odbojci za učenike od šestog do devetog razreda. Turnir pod sloganom „Vanjin osmijeh“, posvećen je učenici Vanji Rudić, koja je prije godinu dana tragično nastradala u saobraćajnoj nesreći.

Direktorica OŠ „Branko Ćopić“ u Prnjavoru, Jasmina Malešević istakla je da će ovaj turnir prerasti u tradiciju. “Danas je za nas zaista težak dan. Prije godinu dana izgubili smo Vanju, ali ona će vječno živjeti sa nama, ne samo u mislima, već i kroz ovaj događaj. Ono što bih željela da poručim i zamolim svakog pojedinca i institucije lokalne zajednice, jeste da čuvamo naše najveće bogatstvo, a to su djeca“, izjavila je gospođa Malešević.

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš pohvalio je ideju učenika i rukovodstva škole na organizaciji ovog događaja, sa ciljem sjećanja na Vanju Rudić. „Danas sam ovdje da dam podršku njenim roditeljima, ali i učenicima, nastavnicima i rukovodstvu škole za ovakva plemenita i humana djela“, kazao je gospodin Tomaš.

„Vanja je bila polaznica odbojkaškog kluba „Ukrina“, te je tako stvorena ideja da se u sklopu “Dječije nedjelje” organizuje turnir u njeno ime“, rekla je Vanjina drugarica Lea Ćuran, dodavši da ovim turnirom pokazuju da Vanju nisu i neće zaboraviti.