Dječijim maskenbalom u organizaciji Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ u Prnjavoru su završene martovske svečanosti posvećene obilježavanju 24. marta, Dana opštine Prnjavor.

U defileu ulicama grada i na zabavi u dvorani „Sloga“ nekoliko stotina djece i ove godine pokazali  su maštovitost i kreativnost u izradi originalnih maski.

Rukovodilac Dramske scene Brankica Radonjić kaže da je ovo manifestacija koja iz godine u godinu na jednom mjestu okuplja veliki broj mališana, vaspitača i učitelja koji rade sa djecom najmlađeg uzrasta, kao i roditelja.

„Na ovaj način djeci omogućavamo lijep, dječiji doživljaj. U poslednje vrijeme sve što je iskonsko, dječije gubi se pred navalom šunda i kiča. Mi upravo želimo da zadržimo prave vrijednosti, a ovo je pored pozorišnih predstava jedan od naših načina“ , rekla je Radonjićeva za Srnu.

Manifestaciju je podržao i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš koji  je  istakao da su Prnjavorčani imali priliku da u proteklih dvadesetak dana vide mnogo lijepih manifestacija, sadržaja prilagođenih svim uzrastima.

„Na kraju ‘Dana opštine’ imamo jednu od najljepših manifestacija. Moja zahvalnost Dramskoj sceni jer je organizacija bila odlična, a pun pogodak je bio i održavanje zabave za sve učesnike u većem prostoru“ , rekao je Tomaš.

Na maskenbalu je izabrano i šest najoriginalnijih maski.

SRNA, T.S.