Manifestacija pod nazivom „Konferencija beba“ biće održana i ove godine u Prnjavoru, i to u nedjelju 10. jula sa početkom u 18.00 časova u gradskom parku kod Doma kulture. U zabavnom programu učestvovaće najmlađi glumci Dramske scene SKPD „Prosvjeta“, učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje Prnjavor, kao i Tode Nikoletić, srpski pisac i stvaralac za najmlađe.

Ove godine u takmičarskom dijelu biće održane tri discipline i to takmičenje tata u presvlačenju pelena, takmičenje beba u puzanju i takmičenje beba u ispijanju sokića. Za učešće u takmičenju tata u presvlačenju pelena potrebno je obezbijediti dječija kolica, a za učešće u takmičenju beba u ispijanju sokića flašicu za bebu. Pobjednicima takmičenja biće uručeni i pokloni, koje su obezbjedili prijatelji „Konferencije beba“, kompanija „Leburić komerc“, butik za djecu „Koko“ i bebi šop vlasnice Milene Savić, dok će besplatnu vodu za prisutne obezbijediti firma „D&R commerc“.

Poklone od načelnika opštine Prnjavor dr Siniše Gatariće dobiće najmlađa, najstarija i beba sa najviše braće i sestara, a sve registrovane bebe dobiće i poklone od Ministarstva porodice, omladine i sporta RS. Na početku manifestacije roditelji će moći registrovati bebe rođene u periodu od 6. jula 2015. godine do 10. jula 2016. godine. Prilikom registracije potrebno je dati na uvid rodni list ili neki drugi dokaz o starosti djeteta. Osmu „Konferenciju beba“ organizuje Opština uprava opštine Prnjavor u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske.