U koncertnoj sali JU Muzičke škole „Konstantin Babić“ Prnjavor sinoć je koncertom i prigodnim programom za publiku obilježen Dan škole.

U proteklom periodu učenici su zajedno sa svojim nastavnicima vrijedno radili, te postigli vrlo zapažene rezultate. Izuzetna posvećenost i istrajnost uprave škole, nastavnika i učenika doprinijeli su da Muzička škola postane značajna i cijenjena u Prnjavoru, ali i šire.

Pandemija korona virusa i trenutne okolnosti nisu zaustavile njihov napredak i u otežanim uslovima postizali su izuzetne rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima, gdje su učešćem na 20 međunarodnih takmičenja učenici osvojili 88 nagrada, za šta su im sinoć uručene zahvalnice i priznanja.

V.d. direktor škole, Gordana Babić ističe da je iza njih veoma uspješna godina. „Dokaz  za sve uspjehe jesu rezultati koji su postignuti širom planete Zemlje. Nagrade su se nizale jedna za drugom i sa ponosom mogu da kažem da su učenici i nastavnici na najljepši način predstavili našu školu“, rekla je Babićeva.

Prave vrijednosti, pozitivan odnos prema radu i životu, sve je to što će učenici ponijeti iz ove škole. Muzika kao jedna od najplemenitijih članica duhovnih djelatnosti oplemenjuje, spaja ljude različitih generacija, nacija i pogleda na život.

Načelnik opštine, Darko Tomaš čestitao je Dan škole i poželio mnogo uspjeha u budućem radu.