U okviru projekta Zeleni ekonomski razvoj (GED) otvoren je Javni poziv za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava malim i srednjim preduzećima za sprovođenje mjera energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Rok za podnošenje prijava je 12. avgust 2022. godine, do 17:00 časova.

Cilj projekta GED je uspostavljanje održivog sistema upravljanja energijom/energetskog menadžmenta u RS/BiH, u cilju smanjenja emisije štetnih gasova, unapređenje energetske efikasnosti javnih objekata i sistema javne rasvjete i reinvestiranje ostvarenih finansijskih ušteda.

Cilj Javnog poziva je pružanje podrške za najmanje 18 malih i srednjih preduzeća za ulaganje u energetsku efikasnosti i tehnologije obnovljivih izvora energije, za 10 malih i srednjih preduzeća za sprovođenje detaljnih energetskih audita i za 3 mala i srednja preduzeća za uvođenje sistema upravljanja energijom.

Na javni poziv mogu se prijaviti mala i srednja preduzeća koja imaju do 250 zaposlenih i koja su registrovana najmanja dvije godine prije objave ovog Javnog poziva. 

Detaljne informacije o javnom pozivu dostupne su OVDJE. 

Mole se aplikanti iz Republike Srpske da na mejl [email protected] potvrde prijavu prijedloga projekta u okviru ovog poziva.