Jan Kokalj član Atletskog  kluba /AK/ Kladivar iz Celja  i Saima Murić iz AK Novi Pazar pobjednici su 23. Međunarodne ulične trke u Prnjavoru.

Slovenac Jan Kokalj rekao je u izjavi novinarima da je zadovoljan postignutim rezultatom i današnjom pobjedom. „Svi uslovi za trku i konkurencija su bili odlični,  idealna temperatura za trčanje, jedan dobar trening za dalja takmičenja“ , rekao je Kokalj.

Petnaestogodišnja Saima Murić iz AK Novi Pazar kaže da su joj najveća konkurancija bile atletičarke iz Republike Srpske i F BiH. „Najvažnije je da su svi bili raspoloženi za trku, atmosfera je bila jako lijepa. Mnogo me obradovalo što je došlo dosta ljudi, posebno djece, da nas podrži“ , rekla je Murićeva.

Trener AK „Prnjavor“ Željko Petrović precizirao je da je u glavnoj seniorskoj  trci učestvovalo više od 60 atletičara iz više zemalja regije.

„Fantastične trke, kvalitet takmičara na visokom nivou. Pobjednici su istrčali nevjerovatnu trku, Jan Kokalj je prvi put  došao u Prnjavor i pobijedio,  Saima Murić koja je još uvijek juniorka pokazala  je da je posebna klasa“ , istakao je Petrović.

On je izrazio zadovoljstvo masovnošću i kvalitetom i svih pratećih trka juniora i pionira u obje konkurencije, kao i školskim trkama.

Učesnici „Fan ran“ trke su bili članovi Fudbalskg kluba „Ljubić“ Prnjavor i Džudo kluba „Soko M“ Prnjavor.

Međunarodnu uličnu trku u Prnjavoru i ove godine, kao generalni pokrovitelji, podržali su Opština Prnjavor i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Načelnik opštine Darko Tomaš čestitao je AK Prnjavor na odličnoj organizaciji i podsjetio da je ovo jedini događaj na području lokalne zajednice koji je zadržao kontinuitet i nije se prekidao ni za vrijeme pandemije virusa korona.

Ministar u Vladi Srpske Zlatan Klokić koji je prisustvovao atletskoj manifestaciji rekao je da će resorno ministarstvo nastaviti podržavati trku u Prnjavoru.

„Evropska atletska asocijacija dala  je trci u Prnjavoru status od pet zvjezdica i ocijenila da  nema manjeg mjesta, a veće trke u Evropi što je još jedno priznanje Atletskom klubu Prnjavor za sve što su uradili proteklih godina“ , rekao je Klokić novinarima.

Međunarodna ulična trka u Prnjavoru imala je i humanitarni karakter jer će prihod od prodaje startnih brojeva biti uručen Dnevnom centru „Neven“ Prnjavor.

Ovaj sportski događaj čiji je generalni sponzor preduzeće „Komerc Mali“ iz Prnjavora, održava se kao dio programa obilježavanja 24. marta, Dana opštine Prnjavor.

SRNA, T.S.