Na 10. Konferenciji beba u Prnjavoru večeras su u “tročlano predsjedništvo” izabrani Uroš Kovačević, Petko Ružičić i Maja Živković. Među 20 prijavljenih beba koje su ispunile kriterijume za učešće u ovoj manifestaciji najmlađi je Uroš Kovačević, koji je rođen 7. aprila ove godine, dok je najstariji Petko Ružičić, koji će 14. jula napuniti godinu dana. Maja Živković, kao peto dijete u porodici, izabrana je za bebu sa najviše braće i sestara. Mališane koji su ušli u “predsjedništvo” opština Prnjavor nagradila je sa po 100 KM.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš zahvalio je roditeljima koji su došli sa djecom da učestvuju na manifestaciji, kao i suorganizatoru konferencije, Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske. On je podsjetio da opština Prnjavor redovno učestvuje u ovom projektu i izrazio nadu da će naredne godine biti još više učesnika.

Na današnjoj “Konferenciji beba“ u puzanju najbrža je bila desetomjesečna Dea Čolić, dok je titulu najbržeg tate u presvlačenju pelena ponio Aleksandar Bojić.

Nagrade za učesnike obezbijedili su i preduzeće “Leburić komerc“ i Bebi šop iz Prnjavora.

SRNA /T.S/