Nakon kraće i teške bolesti danas nas je napustio Nedeljko Sančanin, novinar i književnik. Komemoracija preminulom Nedeljku Sančaninu će biti održana sutra u 14.00 časova u Centru za kulturu.

Nedeljko Sančanin je bio svojevrstan zaštitni znak Prnjavora, ali i predan literarni stvaralac. Bio je osnivač, prvi glavni i odgovorni urednik Radio Prnjavora i direktor punih osam godina. Životni i radni vijek mu je bio vezan za Prnjavor, iz kojeg je preko 50 godina novinar, ovjekovječivši prostore i zbivanja u svom zavičaju u 23 novinarska lista, kao i u programima radio i televizijskih stanica.

Skupština opštine Prnjavor dodijelila je Nedeljku Sančaninu Povelju zaslužnog građanina opštine Prnjavor sa zlatnim grbom, za životno djelo u intelektualnom, društvenom, novinarskom i književnom radu.

Telegram saučešća porodici uputili su načelnik opštine, Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine, Željko Simić.

„ Iskreno smo ožalošćeni tužnom viješću o smrti novinara Nedeljka Sančanina. Dugogodišnjim bogatim i raznolikim novinarskim radom i prepoznatljivim stilom, Nedeljko je ostavio neizbrisiv trag u novinarstvu naše lokalne zajednice, od kojeg smo svi mogli učiti o profesionalnosti i novinarskoj etici “, navodi se u telegramu.