Fabrika namještaja „Standard“ iz Prnjavora doniraće 250 klupa za pet ustanova sa područja opštine Prnjavor i Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja „Rada Vranješević“ u Banjaluci u ukupnoj vrijednosti od oko 27.000 KM.

Kako je precizirano današnjim potpisivanjem ugovora klupe će biti donirane osnovnim školama „Nikola Tesla“, „Branko Ćopić“ i „Miloš Crnjanski“, Dječijem vrtiću „Naša radost“ i Dnevnom centru za smještaj djece sa poteškoćama u razvoju „Neven“, te Domu „Rada Vranješević“ u Banjaluci.

V.d. direktora „Standard“ Dragoljub Todorić kaže da ovo nije prvi put da, kao društveno odgovorna firma, na ovaj način uzvraćaju zahvalnost lokalnoj zajednici u kojoj rade i uspješno posluju.

„Ustanovama će biti isporučeno 250 klupa, što je naša jedna dnevna linija koju inače proizvodimo za našeg partnera ‘Ikeu’, a procijenjena vrijednost je oko 27.000 KM“ , pojasnio je Todorić.

Potpisivanju ugovora između donatora i ustanova prisustvovao je i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš koji je čestitao „Standardu“ na svim dosadašnjim ostvarenim poslovnim rezultatima.

„Još jednom vrijednom donacijom pokazali su da su društveno odgovorna kompanija, a istovremeno rezultatima svog poslovanja na najbolji način predstavljaju i lokalnu zajednicu. Želim im još mnogo uspjeha, poslovnih i dobrih ideja kojima će pomoći našim sugrađanima“ , rekao je Tomaš.

Direktor Osnovne škole „Nikola Tesla“ Prnjavor Vojin Gluvić kaže da će u novim klupama sjediti učenici tzv. „prve trijade“ , odnosno učenici prvog, drugog i trećeg razreda, ali će poslužiti i za potrebe produženog boravka u školi.

„Naša škola, kao najveća na području opštine, dobila je stotinu klupa. Ovo nije prvi put da nam pomažu, prije nekoliko godina od ‘Standarda” smo dobili ormane zbog čega smo im veoma zahvalni“, kaže Gluvić.

Fabrika „Standard“ Prnjavor ima tradiciju proizvodnje namještaja od 1943. godine. Od 2004. godine nakon privatizacije u većinskom je vlasništvu ciriškog „Dacometa“. Trenutno imaju zaposlenih 350 radnika.