Načelnik opštine, Darko Tomaš darovao je danas zlatnim dukatima dvije prvorođene bebe u 2022. godini. Bebe su rođene istog dana i u isto vrijeme, 02. januara 2022. godine u 12:20 časova, jedna u Univerzitetsko kliničkom centru Banja Luka, a druga u Bolnici Gradiška.

 Zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane virusom korona i sigurnosti beba, darivanje je upriličeno u Kabinetu načelnika, gdje su prisustvovale samo majke prvorođenih beba. Danijela Radić-Maletić rodila je sina Ognjena, a Danijela Debeljak ćerku Jovanu. Obje majke zahvalile su načelniku na prijemu i uručenim poklonima.

 „Opština Prnjavor tradicionalno daruje dukat prvoj rođenoj bebi u Novoj godini, a ako je suditi po tome, 2022. godina bi trebala biti i više nego uspješna, jer smo bogatiji za dvije bebe rođene u isto vrijeme. Čestitamo porodici Radić iz Gornjih Galjipovaca koji su dobili dječaka i porodici Debeljak iz Donje Mravice koji su bogatiji za djevojčicu i želimo im dobro zdravlje, dug život i da ih samo sreća prati!“, rekao je načelnik opštine, Darko Tomaš, te naglasio da je ovo darivanje jedna od najljepših dužnosti načelnika.