SAMSUNG CSC

Ambasador Kuvajta u BiH Naser Reden Almuteri (Nasser Riden Thamer Almotairi) posjetio je danas Dom zdravlja i Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama „Neven“, za koje je „Crveni polumjesec“ Države Kuvajt obezbijedio 42.000 eura za rekonstrukciju zgrade u kojoj će ubuduće biti smješten Dnevni centar. “Nadam se da će rekonstrukcija ovog objekta doprinijeti unapređenju položaja djece sa posebnim potrebama, te kvalitetnijoj njezi i uslovima rada.“ rekao je ambasador Almuteri.

SAMSUNG CSC

On je podsjetio da su donacije iz Kuvajta već plasirane širom BiH i najavio da će sledeća donacija biti uručena u Mostaru. “Ambasada Kuvajta će nastaviti da pomaže ugrožene kategorije stanovništva na teritoriji cijele BiH, a u Prnjavoru smo danas razgovarali sa rukovodstvom Doma zdravlja i o daljim oblicima saradnje, kao i o daljim potrebama ovog Doma zdravlja.“ naglasio je Almuteri. Direktorica Doma zdravlja u Prnjavoru  Marija Stefanjuk  kaže da će donacija kuvajtske ambasade puno pomoći da se trajno i kvalitetno riješi problem smještaja djece sa smetnjama u razvoju, koja borave u Dnevnom centru ‘Neven’.

IMG_8580 “Lokacija pripada našoj zdravstvenoj ustanovi, a sredstava za renoviranje zgrade nismo imali, tako da će nam ova donacija puno pomoći. Sada treba uraditi potrebnu dokumentaciju  i nadam se da će veliki dio posla biti završen do jeseni.“rekla je Stefanjuk. Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Borko Lukanović je rekao, da je današnja posjeta prvi rezultat saradnje načelnika Gatarića, ministara Mektića i ambasade Države Kuvajt, da administrativnih barijera za realizaciju ovog projekta nema, da idejno rješenje za rekonstrukciju zgrade postoji i da će radovi na renoviranju početi čim sredstava budu operativna. Predsjednik Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama ‘Neven’  Željko Gunjić zahvalio je ambasadoru Almuteriju na pomoći , kao i načelniku opštine dr Siniši Gatariću i ministru bezbjednosti BiH Draganu Mektiću koji su prepoznali problem i svojim angažovanjem pomogli da se on počne rješavati. “Nove prostorije su nam neophodne jer će biti omogućen bolji rad sa djecom, kojih je trenutno u dnevnom smještaju dvedesetpetoro.“ rekao je Gunjić.