U prostorijama Opštine Prnjavor, u povodu početka nove školske godine, danas je za jedanaest učenika romske nacionalnosti, organizovana dodjela novčanih sredstava za udžbenike i školski pribor.

Prema zvaničnim podacima, jedanaestoro djece iz reda romske populacije pohađa osnovnu i srednju školu u Prnjavoru, dok prema posljednjem popisu na području ove opštine živi ukupno 38 pripadnika ove nacionalne manjine.

Nenad Mirković, predsjednik Udruženja Roma opštine Prnjavor istakao je da već 18 godina Opština Prnjavor pruža podršku i pomoć romskoj populaciji, kako u finansijskom, tako i u zdravstvenom smislu, stambenom zbrinjavanju i pri zapošljavanju. „Zahvaljujući načelniku Darki Tomašu, od 2016. godine postali smo prva opština u regionu koja je završila stambeno zbrinjavanje za romsku populaciju, te imamo preko 50% zaposlenih“, rekao je gospodin Mirković, dodavši da na području opštine Prnjavor ukupno ima 20 romske djece.

 Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš pohvalio je saradnju Udruženja Roma sa Opštinom Prnjavor, te istakao da opština uvijek stoji na raspolaganju za bilo koji vid podrške i pomoći. „Posebno je zadovoljstvo pružiti pomoći mladoj populaciji, s ciljem da se obrazuju i usavršavaju, jer na taj način grade svoju budućnost i budućnost cijele zajednice“, rekao je on.

 Djeca su iskazala zahvalnost Opštini i načelniku za pomoć i sretni su jer su se zajedno sa svojim drugarima vratili u školske klupe.