U Centaru za kulturu danas je upriličena dodjela opštinskih nagrada i priznanja.

„Želim da se zahvalnim odbornicima koji su podržali Odluku koja je bila predložena na sjednici Skupštine opštine i da čestitam svim dobitnicima opštinskih nagrada i priznanja za 2020. godinu. Uvjeren sam, da je, svako od ovih ljudi, pojedinačno dao ogroman doprinos našoj lokalnoj zajednici i želim im da svoj posao nastave raditi odgovorno, profesionalno, kako su i do sada to činili. Veliko mi je zadovoljstvo što je njihov rad prepoznat i uvažen na području opštine Prnjavor“ kazao je načelnik opštine, Darko Tomaš.

Povelja opštine Prnjavor sa srebrnim grbom opštine, dodijeljena je Živku Milijašu iz Prnjavora, za hrabrost i odvažnost u spašavanju ljudskog života, prilikom drame koja se odigrala prošle godine u restoranu u centru Prnjavora, kada je muškarac u alkoholisanom stanju, nožem nasrnuo na bivšu suprugu i nanio joj ubodne rane. „Zahvaljujem se svim ljudima koji su me predložili i podržali za dobijanje ove časne nagrade opštine Prnjavor“, rekao je gospodin Milijaš.

 

Povelja opštine Prnjavor sa zlatnim grbom opštine, dodijeljena je pravoslavnom Arhijerejskom namjesništvu Prnjavor, za uspješnu obnovu srpskih crkava i manastira na području ove opštine, te duhovnu obnovu i očuvanje tradicije srpskog naroda. Arhijerejski namjesnik i prvi paroh prnjavorski protojerej-stavrofor Duško Drinić upućujući zahvalnost za dobijenu Plaketu, istakao je, da ona pripada svim sveštenicima pomenutog namjesništva. „Naše namjesništvo u posljednjih 30 godina, uduplalo se u cmislu broja hramova, parohijskih domova, svih potrebnih pomoćnih crkvenih objekata, ali i broja sveštenika. Hvala svima koji su prepoznali naš rad i dodijelili nam priznanje koje nas obavezuje da svoju svešteničku službu obavljamo odgovorno, profesionalno i onako kako su to činili naši preci“, rekao je protojerej Drinić.

Na današnjoj ceremoniji dodjele nagrada i priznanja, uručeno je i dvadeset pohvala:

  1. Nedu Božunoviću iz Prnjavora, uručena je pohvala za hrabrost i odvažnost u spašavanju ljudskog života.
  2. Denisu Stojakoviću iz Prnjavora, za razvoj sporta i izvanredno postignute rezultate na sportskim takmičenjima.
  3. Nikoli Moravcu iz Prnjavora, za zasluge u razvoju sporta i izvanredno postignute rezultate na sportskim takmičenjima.
  4. Miroslavu Popadiću iz Potočana, za zasluge u razvoju sporta i veliko zalaganje za održavanje međunarodnih Svetosavskih i osmomartovskih šahovskih turnira.
  5. Slađanu Stevanoviću iz Donjih Palačkovaca, za izuzetno postignute prinose u poljoprivredi, stočarstvu, voćarstvu, i proizvodnji zdrave hrane

Pohvale su uručene i doktorima za nesebičan, human i primjeren rad, koji su se isticali za vrijeme Odbrambeno-otadžbinskog rata: doktoru Mehmedu Bošnjaku, doktoru Veselku Vinčiću, doktoru Bošku Grubiši, doktoru Aleksandru Dobrovoljskom, doktoru Mladenu Duronjiću, doktorici, Gordani Krehovski, prof. dr Goranu Spasojeviću, doktorici Vesni Stojčević, doktoru Ljubiši Cvijanoviću, doktoru Branku Šikaniću, doktoru Mihajlu Figureku i posthumno doktoru Slobodanu Marinkoviću, doktoru Aleksandru Vukoviću, doktoru Zoranu Lončareviću i doktoru Goranu Šikarcu