U povodu obilježavanja 50. godišnjice bratimljenja Prnjavora i Boleslavieca, u nedjelju, 16. juna na Trgu srpskih boraca biće održana kulturno – zabavna manifestacija sa početkom u 17.30 časova.

U  programu učestvuju: Muzička škola „Konstantin Babić“ Prnjavor, Opštinski bas orkestar Boleslavies, GKUD „Pronija“, Prnjavor, Studio savremenog plesa „Centra za kulturu“ Boleslaviec, KUD „Hakija Tabaković“ Lišnja, KUD „Boleslaviec“, Boleslaviec, UKUD „Taras Ševčenko“ Prnjavor i Vokalno instumentalni ansambl „Sukopa 2“.

Na platou ispred robne kuće “Prima” biće postavljeni štandovi sa tradicionalnim jelima domaće kuhinje, a programu će prethoditi defile svih učesnika od JU “Centar za kulturu i turizam” do gradskog trga.

Dan ranije, u subotu, 15. juna biće upriličena svečana akademija u Centru za kulturu i turizam, a na gradskom trgu od 21.00 čas biće održan muzički koncert.

Krajem maja mjeseca, 50. godišnjica bratimljenja Prnjavora i Boleslavieca obilježena je i u Boleslaviecu, a delegaciju grada Prnjavor predvodio je gradonačelnik Darko Tomaš, koji ističe da su ovih 50 godina samo početak uspješne i dugotrajne saradnje.

“Prnjavor je uvijek nastojao ostvariti saradnju i pobratimstvo sa bar jednim gradom odakle potiče naše najbrojnije nacionalne manjine, Ukrajinci, Poljaci, Česi i Italijani, a prvi pobratimski odnosi su uspostavljeni upravo sa Boleslaviecom 1974. godine”, rekao je Tomaš.

U povodu obilježavanja 50. godišnjice Prnjavora i Boleslavieca, u Prnjavoru će tokom vikenda boraviti delegacija grada Boleslaviec koju će predvoditi gradonačelnik Piotr Roman.