Predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović boravila je danas u Prnjavoru, gdje je tokom razgovora sa rukovodstvom opštine Prnjavor poručila, da će Republika i republičke institucije i u narednom periodu raditi na rješavanju svih važnih potreba ove opštine, bilo da je riječ o infrastrukturi, gradskom jezgru ili ruralnom razvoju.
„Ono što me raduje, i to sam imala priliku da čujem danas od načelnika opštine je ambiciozan plan kada su u pitanju određeni projekti koji će se dešavati u infrastrukturnom smislu, što će značiti dodatni iskorak kada je u pitanju okupljanje privrednih subjekata na jednom mjestu u okviru poslovne zone i tu sada trebamo intervenciju određenih republičkih organa da se ubrzaju određene procedure, da uđemo u konkretizaciju tog projekta“ , rekla je Cvijanovićeva.
Predsjednica se osvrnula i na promjenu skupštinske većine u opštini Prnjavor koju sada predvodi SDS, rekavši da misli da je to prolazno stanje. „Moj apel se odnosi prema tim ljudima koji sada čine većinu da ne blokiraju određene projekte koji su u najavi, i one koje možemo da realizujemo, treba da se postupa u skladu sa opštim interesom opštine Prnjavor. Nažalost neke stvari zbog promjene skupštinske većine i takvog odnosa i jesu zaustavljene, ali radimo zajedno da to deblokiramo”, istakla je predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović.
Današnjem sastanku sa predsjednicom Srpske, osim načelnika opštine, Darka Tomaša i zamjenika načelnika, Slaviše Milankovića, prisustvovao je i ministar za evropske integracije i regionalnu saradnju, Zlatan Klokić.