Načelnik opštine, Darko Tomaš upriličio je danas prijem za atletičarku Jelenu Gajić iz Prnjavora koja je u Crnoj Gori oborila novi rekord Republike Srpske u trčanju na 800 metara, sa ostvarenim rezultatom 2.05 minuta.

Nakon petnaestodnevnih priprema u Crnoj Gori u sklopu Atletskog saveza Republike Srbije, za Jelenu je sezona odlično počela. „Veoma sam zadovoljna postignutim rezultatom i obaranjem novog rekorda Republike Srpske koji je bio potpuno neočekivan. U narednom periodu očekuju me brojni evropski mitinzi, a krajnji cilj ove sezone jeste Evropsko prvenstvo koje će se održati u avgustu mjesecu u Minhenu“, rekla je Jelena, te zahvalila načelniku Tomašu na prijemu i podršci koju pruža njoj i njenom klubu.

Važno je napomenuti da se Jelena nakon ostvarenog rezultata trenutno nalazi na 15. mjestu evropske rang liste u trčanju na 800m.

Načelnik opštine, Darko Tomaš naglasio je da je Jelena već pet puta bila najbolji sportista opštine Prnjavor, te joj čestitao na obaranju novog rekorda RS. „Posebno nam je drago što Jelena ima ambicije da obori i trenutno ostvareni rekord. Želimo joj uspjeh u njenim namjerama, da ostvari normu za odlazak na Evropsko prvenstvo, a zatim i na Olimpijske igre. Opština će svakako dati podršku da dođe do ostvarenja takvih rezultata“, rekao je Tomaš.