Dramska scena Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” iz Prnjavora jubilarnom 40. predstavom u izvođenju omladinskog ansambla i foto-retrospektivom izvedenih predstava i dobijenih nagrada obilježila je 15 godina postojanja i uspješnog rada.

Premijerno izvođenje predstave “Već viđeno” – svojevrsnog mjuzikla u kome su članovi omladinskog ansambla pokazali zavidnu muzičku i scensku transformaciju i znanje, publika je nagradila ovacijama i aplauzima nakon svake od izvedenih tačaka.

Rukovodilac prnjavorskog amaterskog pozorišta Brankica Radonjić rekla je Srni da Dramska scena u sumiranju proteklih 15 godina rada može biti zadovoljna postignutim.

 “Kroz statistiku možemo reći da smo ostvarili 40 pozorišnih predstava, više od 220 puta smo stali na pozorišne daske, pojedinačno ili grupno kroz sve oblasti dramske umjetnosti i osvojili mnoštvo pozorišnih nagrada na festivalima”, navela je Radonjićeva.

Ona je dodala da Dramska scena paralelno priprema predstave za djecu i odrasle, tako da publika i dalje može očekivati nešto novo iz ove kreativne radionice.

Na sinoćnjoj manifestaciji uručene su zahvalnice pojedincima i kolektivima koji su ih pratili i podržavali u proteklih 15 godina rada, a u Centru za kulturu povodom ovog jubileja organizovana je i višednevna prezentacija plakata svih pozorišnih predstava koje su izveli, kao i postavka pozorišnih kostima.

SRNA /T.S/