Градоначелник Дарко Томаш потписао је данас уговоре са 10 младих предузетника који ће кроз новчане подстицаје за самозапошљавање добити износ од 6.000 или 4.000 КМ.
Помоћ младима приликом запошљавања је приоритет локалне заједнице, а кроз пројекат „Start up“ предузетништва, у градском буџету ове године обезбјеђена су средства у износу од 50.000 КМ, која ће корисници искористити за покретање властитог бизниса.
Градоначелник Томаш је честитао младим предузетницима на добрим идејама за покретање властитог бизниса, те нагласио да локална заједница трећу годину за редом пружа овакав вид подршке суграђанима.
„Ове године издвојен је највећи износ из градског буџета за овај пројекат. Првобитно је било предвиђено да пет најбоље рангираних добије по шест хиљада конвертибилних марака. Међутим, увидјели смо да већи број младих људи испуњава услове и има добре пословне идеје, па смо одлучили да додамо још петоро који ће добити по четири хиљаде конвертибилних марака“, истакао је Томаш.
Он је нагласио, да ће данас бити исплаћена половина предвиђеног износа, а у другој половини године ће бити исплаћен остатак средстава.
Давид Вујасиновић планира до краја мјесеца отварање мушког фризерског салона у Прњавору. Он каже да ће новчана средства која је обезбједио Град бити од велике помоћи на самом почетку, али и у даљем раду.
Анђела Ћућић се бави дигиталним маркетингом и истиче да је срећна што је након рада у агенцијама добила прилику да се самостално бави послом који воли.
Основни критеријуми за добијање подстицаја за самозапошљавање су да лице које аплицира нема више од 35 година, да нема регистровану властиту дјелатности и да се налази на евиденцији Бироа за запошљавање.