JAVNA RASPRAVA NA NACRT IZMJENE DIJELA URBANISTIČKOG PLANA “PRNjAVOR” (IZMJENA II)

Obavještavaju se građani i stručna javnost da će se dana 30.09.2024. godine sa početkom u 12,00 časova u prostorijama Doma kulture Prnjavor, Beogradska ulica br. 7 u Prnjavoru održati javna rasprava na Nacrt izmjene dijela Urbanističkog plana „Prnjavor“ (Izmjena II).

U okviru ove javne rasprave, razmatraće se sve primjedbe, prijedlozi i mišljenja na Nacrt izmjene dijela Urbanističkog plana „Prnjavor“ (Izmjena II).

Sve informacije vezane za javnu raspravu pomenute izmjene dijela urbanističkog plana, mogu se dobiti u Odjeljenju za prostorno uređenje, kancelarija br. 4, broj telefona 051/663-162 ili putem e-mail [email protected].

PRELIMINARNA RANG LISTA STUDENATA ZA STUDENTSKU NAGRADU 2024. GODINE

PRELIMINARNA RANG LISTA STUDENATA ZA STUDENTSKU NAGRADU 2024. GODINE

Redni broj Ime i prezime Fakultet Broj bodova
1. Tatjana Nović Tehnološki fakultet, Univerzitet u Banjoj Luci 22,34
2. Tamara Nović Tehnološki fakultet, Univerzitet u Banjoj Luci 22,21
3. Milan Lepir Fakultet političkih nauka, Univerzitet u Banjoj Luci 21,46
4. Duško Radić Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu 21,43
5. Marko Kalaba Prirodno-matematički fakultet, Univerzitet u Banjoj Luci 21,30

Studenti koji su podnijeli zahtjev za dodjelu studentske nagrade u 2024. godini, a ne nalaze se na preliminarnoj rang listi nisu ispunili uslove prema Pravilniku o dodjeli studentske nagrade najboljim studentima sa područja grada Prnjavor („Službeni glasnik Grada Prnjavor“ broj 22/24).

Podnosioci zahtjeva imaju pravo da ulože prigovor gradonačelniku Grada Prnjavor.

Rok za prigovor teče od srijede, 25.09.2024. godine i traje osam dana.

PRELIMINARNA RANG LISTA STUDENATA ZA STUDENTSKU NAGRADU 2024. GODINE

U PETAK TAKMIČENjE “RITAM EVROPE”, PRNjAVOR NASTUPA POD REDNIM BROJEM DEVET

Gradonačelnik Darko Tomaš je razgovarao danas sa Majom Kitić, Tisom Beleslin, Marijom Šušić, Dunjom Prodanović i Anastasijom Jović, talentovanim mladim djevojkama koje ove godine predstavljaju Prnjavor na muzičkom takmičenju „Ritam Evrope“.

“Ponosan sam na njihov uloženi rad i vježbu tokom proteklih mjeseci, kako bi na najbolji način predstavile Prnjavor na ovom muzičkom takmičenju. U petak, 27. septembra od 20.00 časova uz direktan prenos na RTRS budimo im puna podrška”, rekao je Tomaš.

Gradonačelnik Darko Tomaš potpisao je ugovor o saradnji sa predstavnicima „Ritma Evrope“ kojim je omogućeno učešće Prnjavora na ovom najvećem omladinskom muzičkom takmičenju u regionu, a sve troškove priprema i organizacije takmičara sufinansira Grad Prnjavor i roditelji djevojaka koje učestvuju u takmičenju nemaju nikakvih finansijskih troškova.

Muzičko takmičenje „Ritam Evrope“ biće održano na Palama, a pobjednik se bira na osnovu 50 odsto glasova publike, 25 odsto glasova žirija i 25 odsto glasova žirija gradova/opština učesnika.

Podržimo Maju Kitić i djevojke iz plesnog kluba „Gema“ slanjem SMS poruke sa tekstom PJESMA 9 na broj telefona 091510720. Linija za glasanje se otvara na početku televizijskog prenosa, a broj poruka je neograničen.

OBAVJEŠTENjE O SISTEMATSKOJ DEZINSEKCIJI

Odjeljenje za lokalni ekonomski razvoj i društvene djelatnosti obavještava stanovništvo grada Prnjavor da će se sistematska dezinsekcija, koja se sastoji u zaprašivanju komaraca, vršiti u ponedjeljak, 23.09.2024. godine, u vremenu od 18,00 do 22,00 časova, ukoliko to vremenske prilike dozvole.

Dezinsekciju će provoditi preduzeće „Sanitarac“ d.o.o. Vlasenica na teritoriji grada.

Nadležni iz preduzeća „Sanitarac“ d.o.o. Vlasenica upozoravaju pčelare da u navedenom vremenskom periodu preduzmu sve potrebne mjere zaštite pčela, kao što su, između ostalih, natkrivanje pčelarskih društava kartonom ili drugim priručnim sredstvom.

JAVNI POZIV ZA DOSTAVLjANjE ZAHTJEVA ZA DODJELU SREDSTAVA POSTDIPLOMCIMA I DOKTORANDIMA SA PODRUČJA GRADA PRNjAVOR U 2024. GODINI

Na osnovu člana 4. Odluke o dodjeli sredstava postdiplomcima i doktorandima sa područja grada Prnjavor, (“Službeni glasnik Grada Prnjavor, broj 22/24), Gradonačelnik objavljuje

JAVNI POZIV

za dostavljanje zahtjeva za dodjelu sredstava postdiplomcima i doktorandima sa područja grada Prnjavor u 2024. godini

Pozivaju se studenti drugog i trećeg ciklusa studija sa prebivalištem na području grada Prnjavor da podnesu zahtjev za dodjelu sredstava postdiplomcima i doktorandima u 2024. godini.

Za dodjelu sredstava postdiplomcima i doktorandima sa područja grada Prnjavor mogu da konkurišu studenti drugog i trećeg ciklusa studija koji ispunjavaju sljedeće uslove:

a) da imaju prebivalište na području grada Prnjavor najkraće šest mjeseci prije podnošenja zahtjeva,

b) da su studenti drugog ili trećeg ciklusa studija na javnim visokoškolskim ustanovama,

v) da imaju najmanje dva položena ispita predviđena planom i programom postdiplomskih odnosno doktorskih studija,

Zahtjevi za dodjelu sredstava postdiplomcima i doktorandima podnose se u Šalter sali Gradske uprave Grada Prnjavor i dostavljaju Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i društvene djelatnosti.

Uz zahtjev je potrebno priložiti sljedeću dokumentaciju:

  • Uvjerenje o prebivalištu, ne starije od 6 mjeseci,
  • Uvjerenje o upisu drugog, odnosno trećeg ciklusa studija,
  • Kopiju nastavnog plana i programa na postdiplomskom, odnosno doktorskom studiju,
  • Uvjerenje o položenim ispitima na postdiplomskom, odnosno doktorskom studiju sa prosjekom ocjena,
  • Fotokopija indeksa,
  • Fotokopiju lične karte i
  • Fotokopiju kartice tekućeg računa.

Pravo na novčana sredstva studenti mogu ostvariti samo jednom u toku drugog, odnosno trećeg  ciklusa studija.

Javni poziv za dodjelu sredstava postdiplomcima i doktorandima u 2024. godini objavljen je 19.09.2024. godine i traje osam dana od dana objavljivanja, odnosno zaključno sa 27.09.2024. godine. Naknadno predate i nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje.

Sve informacije zainteresovani mogu dobiti na telefon broj: 051/663-740, lokal 212.

JAVNI POZIV ZA DOSTAVLjANjE ZAHTJEVA ZA DODJELU SREDSTAVA POSTDIPLOMCIMA I DOKTORANDIMA SA PODRUČJA GRADA PRNjAVOR U 2024. GODINI

POZIV ZA DOSTAVLjANjE PONUDA ZA IZVOĐENjE RADOVA NA PROJEKTU “IZGRADNjE VODOVODNE MREŽE PRNjAVOR (NASELjA GORNjA MRAVICA, LIŠNjA, GALjIPOVCI I PRNjAVOR – RATKOVAC) – I KOMPONENTA

Bosna i Hercegovina / Republika Srpska dobila je kredit Evropske Investicione Banke (EIB), za projekte vodovodne i kanalizacione infrastrukture u Republici Srpskoj II i dijelom sredstava namjerava pokriti plaćanja po ugovorima za:

Rehabilitaciju, modernizaciju, proširenje vodovodne infrastrukture kao što su vodozahvati, postrojenja za prečišćavanje vode, glavni vodovodi za prenos sirove ili obrađene vode, vodovodne mreže, uključujući pumpne stanice i kućne priključke;

Rehabilitaciju, modernizaciju, proširenje infrastrukture za sakupljanje i obradu otpadnih voda kao što su kanalizacione mreže uključujući kućne priključke i pumpne stanice, postrojenja za obradu opdpadnih voda, nabavku specijalnizovanih vozila;

Rehabilitaciju, modernizaciju, proširenje kolektora atmosferskih voda;

Izgradnju, rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione infrastrukture u opštinama.

Grad Prnjavor poziva kvalifikovane ponuđače da dostave zapečaćene ponude za izvođenje radova na projektu „Izgradnja vodovodne mreže opštine Prnjavor (naselja Gornja Mravica, Lišnja, Galjipovci i Prnjavor – Ratkovac) – I komponenta.

Ponudbeni dokumenti (i dodatne kopije) mogu se nabaviti na sljedećoj adresi:

Grad Prnjavor, Ul. Karađorđeva broj 2 , sprat II;  kancelarija 24, 78430 Prnjavor od 08.00 do 15.00 časova

za nepovratni iznos od 200,00 KM, za svaki set dokumenata, koji se plaća na žiro-račun grada Prnjavor, kod „Nove banke“ a.d. Banja Luka broj 5550070021570729, svrha doznake „Uplata za tendersku dokumentaciju za  projekat „Izgradnja vodovodne mreže opštine Prnjavor (naselja Gornja Mravica, Lišnja, Galjipovci i Prnjavor – Ratkovac) – I komponenta, vrsta prihoda 729124, budžetska organizacija 9999999, Grad Prnjavor. Uplatnicu je potrebno dostaviti prilikom preuzimanja dokumenata. Zainteresovani ponuđači mogu dobiti dodatne informacije na istoj adresi.

Ponude moraju da važe 120 (stodvadeset) dana nakon otvaranja ponuda i uz svaku ponudu mora biti priložena bankarska garancija za obezbjeđenje ponude u iznosu od KM 24.100,00;

Ponude je potrebno dostaviti na sljedeću adresu: GRAD PRNjAVOR (šalter sala), Karađorđeva broj 2, 78430 Prnjavor (na info pult/protokol), najkasnije do 25.10.2024. godine do 11:00 časova po lokalnom vremenu, dok će ponude biti otvorene (u sali Skupštine Grada Prnjavor, ul. Karađorđeva broj 2), u 12:00 časova po lokalnom vremenu, u prisustvu ponuđača/ovlašćenih predstavnika (obavezno pismeno ovlašćenje) koji žele učestvovati.

Zakašnjele ponude će biti odbijene i vraćene neotvorene ponuđačima.

Kontakt osoba:            Dario Vrhovac

Organizacija:             Grad Prnjavor, Projektni implementacioni tim

Adresa:                        Prnjavor, Ul. Karađorđeva broj 2, 78430 Prnjavor,

Republika Srpska, Bosna i Hercegovina

Telefon/Faks:            +387 51 660 152, +387 51 663 286

 

Datum: 19.09.2024. godine  
Identifikacioni broj     ugovora:    06.08/322-325-7/23                                                               
Broj EIB kredita: 90.345
Naziv EIB kredita: Vodovod i kanalizacija u RS II

                     Gradonačelnik

                      Darko Tomaš

 

POZIV za dostavljanje ponuda za izvođenje radova na Projektu “Izgradnje vodovodne mreže Prnjavor (naselja Gornja Mravica, Lišnja, Galjipovci i Prnjavor – Ratkovac) – I komponenta (pdf) 

PRNjAVOR U “RITMU EVROPE”/27. SEPTEMBAR NA PROGRAMU RTRS

Maja Kitić i tim plesnog kluba “Gema” predstavljaju Prnjavor na festivalu “Ritam Evrope”, koji će ove godine biti održan na Palama, 27. septembra. Prnjavor nastupa pod rednim brojem 9, a festival će direktno prenositi Radio televizija Republike Srpske sa početkom u 20.00 časova.

U toku televizijskog prenosa biće otvorena linija za glasanje, a podršku timu Prnjavora građani mogu dati slanjem SMS poruke na dodjeljen broj telefona.

Gradonačelnik Darko Tomaš potpisao je sa predstavnicima Ritma Evrope početkom godine ugovor o saradnji kojim je omogućeno da djeca i omladina predstave Prnjavor na ovom takmičenju.“Ritam Evrope” je najveće dječije muzičko takmičenje, namjenjeno takmičarima uzrasta od 14 do 21 godine, djeci i omladini Republike Srpske koja su talentovana za pjesmu i ples. Ove godine u takmičenju učestvuje 12 gradova i opština Republike Srpske.

OTVOREN POZIV U OKVIRU PROJEKTA FOND ZA KULTURU MLADIH ZAPADNOG BALKANA

Odsjek za razvoj Grada Prnjavor obavještava da je objavljen Poziv u okviru projekta Fond za kulturu mladih Zapadnog Balkana, koji sprovodi Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO).

Krajnji rok za dostavljanje projektnih prijedloga je 10. oktobar 2024. godine.

Opšti cilj Poziva je pružanje podrške pojedincima (praktičari iz kulture, umjetnici, itd.) i sektoru civilnog društva na Zapadnom Balkanu, koji doprinose regionalnoj saradnji, interkulturalnom dijalogu, izgradnji mira i pomirenju.

Poziv pokriva dvije tematske oblasti:

1. Izgradnja mira i pomirenje i

2. Osnaživanje mladih i njihovo angažovanje u društvu.

Prihvatljivi aplikanti su mladi kulturni praktičari (mladi od 18 do 30 godina) i kulturni praktičari koji rade sa mladima ili omladinski kulturni praktičari i nevladine organizacije koje rade sa mladima u oblasti kulture.

Budžet Poziva iznosi 3.000 – 6.000 evra po projektu.

Detaljne informacije o Pozivu dostupne su OVDJE.  

 

U DONjIM VIJAČANIMA SE UREĐUJE KUĆA PORODICE VUJASINOVIĆ

Boračka organizacija Prnjavor uz podršku Grada Prnjavor za nekoliko dana završiće uređenje porodične kuće supruge poginulog borca Gospane Vujasinović iz Donjih Vijačana.

Predsjednik gradske Boračke organizacije Perica Đumić rekao je u izjavi novinarima da je inicijativu za postavljanje demit fasade na porodičnu kuću Vujasinovića pokrenuo Odbor porodica poginulih i zarobljenih boraca Prnjavor predvođen Sašom Živkovićem, Boračka organizacija prihvatila i uputila zahtjev kabinetu gradonačelnika Darka Tomaša za finansijska sredstva u iznosu od oko 4.700 KM za nabavku građevinskog materijala.

„Vrlo brzo smo od gradonačelnika dobili pozitivan odgovor, a nakon što je novac uplaćen na račun naše organizacije kupili smo potrebni građevinski materijal. U ovu akciju uključio se i veliki broj ljudi iz svih dijelova Grada koji radove izvode bez ikakve finansijske nadoknade“, kaže Đumić.

On je dodao da bi ukoliko dozvole vremenski uslovi fasada mogla biti postavljena već u drugoj polovini ovog mjeseca.

Gospana od pogibije supruga Ranka na ozrenskom ratištu u maju 1995. godine u domaćinstvu živi sa kćerkom Svjetlanom koja je bolesna i za čije liječenje svaki mjesec izdvaja oko 200 KM.

„Svjetlana ima paralizu, živimo od skromne invalidnine i socijalne pomoći. Teško je i svaka pomoć nam mnogo znači, a u kući će nam kada se postavi fasada biti puno toplije“ , kaže ona uz riječi zahvalnosti svim plemenitim ljudima koji učestvuju u ovom projektu.

Porodicu Vujasinović u Donjim Vijačanima danas je posjetio gradonačelnik Darko Tomaš.

Tomaš je novinarima rekao da Grad Prnjavor ima odličnu saradnju sa Boračkom organizacijom što se ogleda i u izdvajanju značajnih finansijskih sredstava za njihov rad.

„Oni sredstva prije svega koriste za pomoć ljudima na terenu, uvijek prepoznaju prave potrebe i ljude kojima je neophodna pomoć. Razumjeli smo situaciju porodice Vujasinović, izdvojili smo potrebnih oko 4.700 KM i danas smo ovdje da se uvjerimo da će radovi biti završeni za nekoliko dana na zadovoljstvo i porodice i svih nas“, rekao je Tomaš.

Srna T.S.