SERVISNE INFORMACIJE ZA 31.10.2023. GODINU

SERVISNE INFORMACIJE ZA 31.10.2023. GODINU

POLICIJSKA STANICA: U protekla 24 časa nije bilo intervencija.

TERITORIJALNA VATROGASNO-SPASILAČKA JEDINICA: U protekla 24 časa nije bilo intervencija.

KP „VODOVOD“ a.d. PRNjAVOR: Vodosnabdijevanje Grada Prnjavor je uredno, nema planiranih prekida u isporuci vode.

RJ ELEKTRODISTRIBUCIJA: Nema zakazanih planskih isključenja struje. U toku je očitavanje potrošačkih brojila.

 

www.prnjavorlive.info

JAVNI UVID I JAVNA RASPRAVA O NACRTU LOKALNOG PLANA ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE GRADA PRNjAVOR ZA PERIOD 2023-2033. GODINE

Obavještavaju se građani i stručna javnost sa područja Grada Prnjavor da je na javni uvid stavljen nacrt Lokalnog plana zaštite životne sredine Grada Prnjavor za period 2023-2033. godine.

Javni uvid počinje 30.10.2023. godine i trajaće 15 dana.

Nacrt Lokalnog plana zaštite životne sredine Grada Prnjavor za period 2023-2033. godine izložen radnim danom od 7.00 do 15.00 časova u prostorijama Odjeljenja za prostorno uređenje, Gradske uprave Grada Prnjavor, ulica Karađorđeva broj 2, prizemlje, soba broj 4.

Nacrt će biti objavljen i na zvaničnoj internet stranici Grada Prnjavor https://gradprnjavor.com/sample-page-2/strateski-dokumenti/

U toku trajanja javnog uvida, svako zainteresovano pravno ili fizičko lice može dati mišljenje, primjedbe i prijedloge na Nacrt na sljedeće načine:

  • upisom u knjigu primjedbi koja se nalazi u Odjeljenju za prostorno uređenje,
  • u formi dopisa Odjeljenju za prostorno uređenje, putem šalter sale,
  • u pismenoj formi putem pošte Odjeljenju za prostorno uređenje, Karađorđeva broj 2,78430 Prnjavor,
  • e-mail poštom na [email protected]

Javna rasprava o nacrtu Lokalnog plana zaštite životne sredine Grada Prnjavor za period 2023-2033. godine, održaće se dana 14.11.2023. godine u 13.00 časova u maloj sali JU „Centar za kulturu“ Prnjavor.

Sve informacije u vezi sa javnim uvidom i održavanje javne rasprave o nacrtu Lokalnog plana zaštite životne sredine Grada Prnjavor za period 2023-2033. godine, mogu se dobiti u Odjeljenju za prostorno uređenje, telefonskim pozivom na broj 051/663-740, lokal 227 i elektronskom poštom na [email protected]

 

SERVISNE INFORMACIJE ZA 30.10.2023. GODINU

SERVISNE INFORMACIJE ZA 30.10.2023. GODINU

POLICIJSKA STANICA: U protekla 24 časa dogodilo se jedno krivično djelo u naseljenom mjestu Štrpci.

TERITORIJALNA VATROGASNO-SPASILAČKA JEDINICA: U protekla 24 časa nije bilo intervencija.

KP „VODOVOD“ a.d. PRNjAVOR: Vodosnabdijevanje Grada Prnjavor je uredno, nema planiranih prekida u isporuci vode.

RJ ELEKTRODISTRIBUCIJA: Nema zakazanih planskih isključenja struje. U toku je očitavanje potrošačkih brojila.

 

www.prnjavorlive.info

SUTRA FESTIVAL “RITAM EVROPE”, PRNjAVORČANI NASTUPAJU POD REDNIM BROJEM DESET

Marija Magdalena Moreti i Aleksandar Dvorančić nastupaju sutra, 29. oktobra na festivalu “Ritam Evrope”, koji će biti održan u gradu Gradiška. Prnjavorčani nastupaju pod rednim brojem deset, a festival će direktno prenositi Radio televizija Republike Srpske sa početkom u 20.10 časova.

U toku televizijskog prenosa biće otvorena linija za glasanje, a podršku Mariji i Aleksandru sugrađani mogu dati slanjem SMS poruke sa tekstom PJESMA 10 na broj telefona 091510720.

Gradonačelnik Darko Tomaš potpisao je sa predstavnicima Ritma Evrope krajem prošle godine ugovor o saradnji kojim je omogućeno da djeca i omladina Prnjavora predstave svoj grad na ovom takmičenju.

ZA OSAM RVI URUČENI PLASTENICI I FREZE

Udruženje RVI Prnjavor, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Republike Srpske iz Prijedora i Grad Prnjavor danas su uručili plastenike i freze za osam ratnih vojnih invalida sa područja Prnjavora.

V.d. direktora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Republike Srpske Stevica Dronjak u izjavi novinarima rekao je da je današnja aktivost realizovana u saradnji sa Savezom RVI Republike Srpske kojima je odobreno ukupno 13 paketa ekonomske podrške čija je pojedinačna vrijednosti 3.500 KM, od čega su četiri dodijeljena RVI u Prnjavoru.

„Udruženje RVI u Prnjavoru sredstva namjenski  usmjerava u poljoprivredu. Naš krajnji cilj je da ove porodice ekonomski dovoljno osnaže i registruju domaćinstva kao komercijalna gazdinstva, nakon čega će moći ostvariti prava i po drugim osnovama“ , rekao je Dronjak.

On je napomenuo da je Fond od 2017.godine  do danas u Prnjavor investirao ukupno 1,5 miliona KM kroz različite vrste podrške, sredstva za samozapošljavanje i zapošljavanje, ekonomsku podršku održivosti zaposlenosti i sredstva za povrat uplaćenih doprinosa za svaku zaposlenu osobu sa invaliditetom.

Dronjak je pozdravio aktivnu podršku gradonačelnika i gradske uprave u Prnjavoru programu ekonomskog osnaživanja osoba sa invaliditetom i njihovih porodica.

Predsjednik Udruženja RVI  Prnjavor Dragan Vrhovac pojasnio je da su za dodjelu plastenika izabrane višečlane porodice u kojima je troje i više djece.

„Zalažemo se da se RVI konkretno pomaže.  Neko ko dobije plastenik posvetiće se proizvodnji povrća za potrebe svoje porodice, a višak ukoliko ga ima mogu prodati“ , rekao je Vrhovac i dodao da je cilj i da se djeca aktivno uključuju u plasteničku proizvodnju i tako pomažu stvaranju boljih ekonomskih uslova za svoje porodice.

Gradonačelnik Darko Tomaš u izjavi novinarima precizirao je da je za osam plastenika i tri freze izdvojeno 22.000 KM, od čega je Grad obezbijedio 6.000 KM, Udruženje RVI Prnjavor 4.000 KM, a Fond 12.000 KM.

On je zahvalio Fondu za ovu donaciju, kao i Udruženju RVI u Prnjavoru koji sva dobijena sredstva od grada i drugih donatora iskoristi za potrebe svojih korisnika.

„Ovo nije prvi zajednički projekat, naša podrška Udruženju RVI nikada neće biti upitna jer oni rješavaju konkretne probleme na terenu i pomažu ljudima“, rekao je Tomaš.

SRNA T.S.

RADIONICA ZA OSMIŠLjAVANjE I BRENDIRANjE SUVENIRA FESTIVALA NACIONALNIH MANjINA

Pozivaju se svi zainteresovani građani da u subotu, 28. oktobra, sa početkom u 12 časova, u organizaciji “Saveza nacionalnih manjina grada Prnjavora”, dođu u prostorije saveza i prisustvuju radionici pod nazivom “Promocija ljepote različitosti MALE EVROPE”.

Radionica se izvodi u okviru kampanje “UZ MALO DOBRE VOLjE – MOŽEMO BOLjE”, koja je dio projekta “Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini”, a koji se sprovodi uz koordinaciju kancelarije IOM-a (Međunarodna Organizacija za Migracije) uz podršku Evropske Unije, OSCE-a, Savjeta Evrope i UN-a. Cilj radionice je osnažiti i obučiti kategorije stanovništva kojima je pomoć najpotrebnija u kreiranju vlastitog ili zajedničkog biznisa, sa posebnim naglaskom na nezaposlene žene i mlade. Jedan od praktičnih ciljeva obuke je i osmišljavanje i brendiranje suvenira Festivala nacionalnih manjina MALA EVROPA, kao i priprema za najavljeni konkurs za zvanični suvenir Grada Prnjavora.

Detaljan program radionice možete vidjeti OVDJE.

KONAČNA RANG LISTA STUDENATA ZA STUDENTSKU NAGRADU ZA 2023. GODINU

Komisija za obradu zahtjeva za dodjelu studentskih nagrada sačinila je rang listu studenata za studentsku nagradu za 2023. godinu.

Redni broj Ime i prezime Fakultet Broj bodova
1. Dijana Lukić Akademija umjetnosti, Univerzitet u Banjoj Luci 28,73
2. Mirko Milanović Pravoslavni bogoslovski fakultet, Univerzitet u Beogradu 22,90
3. Irena Vinčić Tehnološki fakultet, Univerzitet u Banjoj Luci 22,50
4. Katarina Lukanović Tehnološki fakultet, Univerzitet u Novom Sadu 22,39
5. Tatjana Nović Tehnološki fakultet, Univerzitet u Banjoj Luci 21,32
6. Tamara Nović Tehnološki fakultet, Univerzitet u Banjoj Luci 21,19
7. Marko Kalaba Prirodno-matematički fakultet, Univerzitet u Banjoj Luci 20,31

 

Studenti koji su ispunili uslove za dodjelu studentske nagrade biće blagovremeno obaviješteni o načinu preuzimanja iste.

KONAČNA RANG LISTA STUDENATA ZA STUDENTSKU NAGRADU 2023. GODINE

SERVISNE INFORMACIJE ZA 27.10.2023. GODINU

SERVISNE INFORMACIJE ZA 27.10.2023. GODINU

POLICIJSKA STANICA: U protekla 24 časa dogodila se jedna saobraćajna nezgoda na Magistralnom putu Prnjavor – Banja Luka u naseljenom mjestu Čorle. U saobraćajnoj nezgodi su učestvovala dva putnička vozila i pri čemu su dvije osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

TERITORIJALNA VATROGASNO-SPASILAČKA JEDINICA: U protekla 24 časa dogodila se jedna tehnička intervencija, saobraćajna nezgoda u naseljenom mjestu Čorle.

JZU DOM ZDRAVLjA PRNjAVOR – HITNA POMOĆ: U protekla 24 časa obavljeno je 78 pregleda pacijenata.

KP „VODOVOD“ a.d. PRNjAVOR: Vodosnabdijevanje Grada Prnjavor je uredno, nema planiranih prekida u isporuci vode.

RJ ELEKTRODISTRIBUCIJA: nema zakazanih planskih isključenja struje. U toku je očitavanje potrošačkih brojila.

 

www.prnjavorlive.info

SUTRA PRIMOPREDAJA CNC MAŠINA UDRUŽENjU “ROMSKA DJEVOJKA” U OKVIRU PROGRAMA ROMACTED II

U subotu, 28. oktobra, u 12:00 časova, u organizaciji Odjeljenja za L.E.R. Gradske uprave grada Prnjavora, izvršiće se primopredaja CNC mašina sa dodacima, na korišćenje – Udruženju “Romska djevojka – Romani ćej”, od strane predstavnika Gradske uprave grada Prnjavora. Donirane mašine su neophodne kako bi se izvršila realizacija obuke za nezaposlene žene i mlade iz romske populacije, a koja će se odvijati u narednom periodu. Ovo je samo jedna od mnogih akcija koje Odjeljenje za LER gradske uprave realizuje kroz ROMACTED II program, a u sklopu projekta pod nazivom „OPORAVAK I OSNAŽIVANjE ŽENA I OMLADINE KAO NAJOSJETLjIVIJIH GRUPA ROMSKE ZAJEDNICE, NAKON UTICAJA PANDEMIJE VIRUSA KOVID-19”.

ROMACTED II, “Promovisanje dobrog upravljanja i osnaživanja romske zajednice na lokalnom nivou”, je zajednički program Evropske unije i Vijeća Evrope. Uz podršku od 29.331,19 KM, ROMACTED II program podržava Gradsku upravu Grada Prnjavor u rješavanju potreba Roma na lokalnom nivou. Akcije će poslužiti za konsolidaciju i proširenje napora na poboljšanju integracije romske populacije, u lokalne zajednice, uz poboljšanje i širenje opredijeljenosti institucija i istovremeno osnaživanje romske zajednice.

SERVISNE INFORMACIJE ZA 26.10.2023. GODINU

SERVISNE INFORMACIJE ZA 26.10.2023. GODINU

POLICIJSKA STANICA: U protekla 24 časa dogodile su se dvije saobraćajne nezgode. Jedna u gradu u kojoj su učestvovala dva putnička vozila i pri čemu je pričinjena materijalna šteta na istim, a druga saobraćajna nezgoda dogodila se u naseljenom mjestu Velika Ilova i u kojoj je učestvovalo putničko vozilo i srneća divljač.

TERITORIJALNA VATROGASNO-SPASILAČKA JEDINICA: U protekla 24 časa nije bilo intervencija.

JZU DOM ZDRAVLjA PRNjAVOR – HITNA POMOĆ: U protekla 24 časa obavljeno je 59 pregleda pacijenata.

KP „VODOVOD“ a.d. PRNjAVOR: Vodosnabdijevanje Grada Prnjavor je uredno, nema planiranih prekida u isporuci vode.

RJ ELEKTRODISTRIBUCIJA: Zbog radova na niskonaponskoj mreži za danas su  najavljena planska isključenja struje i to:

  • 09.00 – 10.30 palačkovci, Tošići,
  • 11.00 – 14.00 Srednji Palačkovic,
  • 10.00 – 14.00 Šarinci, Jankovići,
  • 11.00 – 14.00 Štrpci, Ruževci i
  • 09.00 – 12.00 Mitrovići.

 

www.prnjavorlive.info