DEMANT NA PISANjE PORTALA “KAPITAL”

Na portalu „Kapital“ objavljena je vijest pod nazivom „Smeće iz Prnjavora više ne može na deponiju u Banja Luku“ u kojoj je navedeno više netačnih informacija.

Potpuno je neistinita informacija, da će gradu Prnjavor biti onemogućeno odlaganje smeće na regionalnoj deponiji, kao i navod da je Skupština Grada Prnjavor osnovala preduzeće „KOMGRAD“, kako bi ugasila KP „Park“ Prnjavor.

Grad Prnjavor ni jednom svojom aktivnošću, ne bi napravio nikakvu štetu JP Regionalna deponija „DEP-OT”, Banja Luka.

U cilju istinitog informisanja, molimo uvažene novinare da informacije ne crpe od neupućenih osoba i osoba kojima je jedini cilj širenje dezinformacija.

Gradska uprava grada Prnjavor uvijek stoji na raspolaganju novinarima za sve potrebne i tačne informacije.

SERVISNE INFORMACIJE ZA 31.08.2023. GODINU

SERVISNE INFORMACIJE ZA 31.08.2023. GODINU

POLICIJSKA STANICA: U protekla 24 časa evidentirano je jedno krivično djelo ugrožavanje sigurnosti u naseljenom mjestu Štrpci i evidentirana je jednia saobraćajna nezgoda u gradu Prnjavor, pri čemu je pričinjena materijalna šteta na vozilima, na sreću bez povrijeđenih lica.

TERITORIJALNA VATROGASNO-SPASILAČKA JEDINICA: U protekla 24 časa nije bilo intervencija.

JZU DOM ZDRAVLjA PRNjAVOR – HITNA POMOĆ: U protekla 24 časa obavljeno je 64 pregleda pacijenata.

KP „VODOVOD“ a.d. PRNjAVOR: Zbog sanacije kvara u ulici Jovan Jovanović Zmaj danas će u periodu od 08.00 do 12.00 časova bez vode biti korisnici u naselju Zapad.

RJ ELEKTRODISTRIBUCIJA: U toku je intervencija na otklanjanju kvara na dalekovodu Kremna, Kulaši, Popovići i Prisoje. Nema najavljenih planskih isključenja struje i u toku je očitavanje potrošačkih brojila.

 

www.prnjavorlive.info

SERVISNE INFORMACIJE ZA 30.08.2023. GODINU

SERVISNE INFORMACIJE ZA 30.08.2023. GODINU

POLICIJSKA STANICA: U protekla 24 časa nije bilo intervencija.

TERITORIJALNA VATROGASNO-SPASILAČKA JEDINICA: U protekla 24 časa nije bilo intervencija.

JZU DOM ZDRAVLjA PRNjAVOR – HITNA POMOĆ: U protekla 24 časa obavljeno je 64 pregleda pacijenata.

KP „VODOVOD“ a.d. PRNjAVOR: Vodosnabdijevanje grada Prnjavor je za sada uredno. Nema planiranih prekida u isporuci vode.

RJ ELEKTRODISTRIBUCIJA: Zbog radova na niskonaposnskoj mreži za danas su najavljena dva planska isključenja i to:

  • 09.00 – 12.00 Štrpci, Muse, Novkovići i
  • 09.00 – 12.00 Kremna, trafo Jošavica.

 

www.prnjavorlive.info

SERVISNE INFORMACIJE ZA 29.08.2023. GODINU

SERVISNE INFORMACIJE ZA 29.08.2023. GODINU

TERITORIJALNA VATROGASNO-SPASILAČKA JEDINICA: U protekla 24 časa dogodila se intervencija usljed izbijanja šumskog požara u mjesnom području Prisoje. Riječ je o manjem požaru na otvorenom prostoru, koji je lokalizovan nakon intervencije vatrogasaca.

JZU DOM ZDRAVLjA PRNjAVOR – HITNA POMOĆ: U protekla 24 časa obavljeno je 64 pregleda pacijenata.

KP „VODOVOD“ a.d. PRNjAVOR: Vodosnabdijevanje Grada Prnjavor je za sada uredno. Nema planiranih prekida u isporuci vode.

RJ ELEKTRODISTRIBUCIJA: Zbog povećanog broja kvarova na niskonaponskoj mreži, radi se na otklanjanju istih i normalizaciji snabdijevanja električnom energijom. U toku je očitavanje potrošačkih brojila.

 

www.prnjavorlive.info

OBJAVLjENI POZIVI ZA PROJEKTE MINISTARSTVA CIVILNIH POSLOVA

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine objavilo je pozive za projekte “Sufinansiranje sportskih manifestacija”, “Međunarodna kulturna saradnja” i “Sufinansiranje projekata kulture u Bosni i Hercegovini” u 2023. godini.

Detaljne informacije mogu se pronaći OVDJE:

  1. Sufinansiranje sportskih manifestacija,
  2. Međunarodna kulturna saradnja,
  3. Sufinansiranje projekata kulture u Bosni i Hercegovini

JAVNI POZIV ZA DOSTAVLjANjE IDEJNIH RJEŠENjA ZA IZGRADNjU CENTRALNOG SPOMEN OBILjEŽJA POGINULIM BORCIMA ODBRAMBENO-OTADžBINSKOG RATA

Na osnovu člana 59. Zakona o lokalnoj samoupravi („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj 97/16, 36/19 i 61/21), Gradonačelnik Grada Prnjavora objavljuje

J A V N I    P O Z I V

za dostavljanje idejnih rješenja za izgradnju Centralnog spomen obilježja poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata 

Pozivaju se zainteresovana fizička i pravna lica da dostave prijedloge idejnog rješenja za izgradnju Centralnog spomen obilježja poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Predložene lokacije za izgradnju Centralnog spomen obilježja poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata su označene kao k.č. 744/1, k.o. Prnjavor (Trg Srpskih boraca) i k.č. 646/1, k.o. Prnjavor (Gradski park „Ljubav, vjera, nada“).

Prijave na javni poziv za dostavljanje idejnih rješenja za izgradnju Centralnog spomen obilježja poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata podnose se u šalter sali Grada Prnjavora lično ili putem pošte na adresu „Grad Prnjavor, Karađorđeva 2, 78430 Prnjavor“ u zatvorenim paketima sa pozivom na broj: 01/1-014-389/23 i naznakom „NE OTVARAJ

Prijava treba da sadrži idejno rješenje u štampanom i digitalnom obliku (.dwg fajl).

Nagrada za prvorangirano idejno rješenje je 5000,00 KM.

Javni poziv za dostavljanje idejnih rješenja za izgradnju Centralnog spomen obilježja poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata objavljen je 28.08.2023. godine a rok za dostavu prijava je 45 dana od dana objave. Naknadno predate i nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje.

Sve informacije zainteresovani mogu dobiti na telefon broj: 051/663-740, lokal 117.

SERVISNE INFORMACIJE ZA 25.08.2023. GODINU

SERVISNE INFORMACIJE ZA 25.08.2023. GODINU

POLICIJSKA STANICA: U protekla 24 časa u Gradu prnjavoru desila su se dva krivična djela. Evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda na Regionalnom putu Prnjavor – Čelinac u naseljenom mjestu Kremna, pri čemu je učestvovalo jedno putničko vozilo i motocikl i pri čemu su dva lica lakše povrijeđena.

TERITORIJALNA VATROGASNO-SPASILAČKA JEDINICA: U protekla 24 časa nije bilo intervencija.

JZU DOM ZDRAVLjA PRNjAVOR – HITNA POMOĆ: U protekla 24 časa obavljeno je 54 pregleda pacijenata.

KP „VODOVOD“ a.d. PRNjAVOR: Vodosnabdijevanje Grada Prnjavor je za sada uredno. Nema planiranih prekida u isporuci vode.

RJ ELEKTRODISTRIBUCIJA: Zbog radova na niskonaponskoj mreži za danas su najavljena planska isključenja struje i to:

  • 09.00 – 12.00 Gornja Mravica 3,
  • 09.00 – 12.00 Paramije.

 

www.prnjavorlive.info

BESPLATNI UDžBENICI ZA OSNOVCE

Drugu godinu za redom, Grad Prnjavor je obezbjedio besplatne udžbenike za sve osnovce od petog do devetog razreda, a za ovu namjenu iz gradskog budžeta izdvojeno je 242.458,00 KM. Podjela udžbenika planirana je sredinom sljedeće sedmice, kada će 1.120 osnovaca dobiti besplatne udžbenike.
Očuvani udžbenici od prošle godine biće distribuirani drugim lokalnim zajednicama.
I ove godine, Vlada Republike Srpske obezbjedila je besplatne udžbenike za učenike nižih razreda, od prvog do četvrtog.

U NEDJELjU ZAPRAŠIVANjE KOMARACA

Na području grada Prnjavor, u nedjelju, 27. avgusta 2023. godine u periodu od 18.00 do 23.00 časa biće provedena ponovljena sistematska dezinsekcija koja se sastoji u zaprašivanju komaraca.

Dezinsekciju će provoditi preduzeće “Sanitarac” iz Vlasenice.

Iz ovog preduzeća pozivaju pčelare da u navedenom vremenskom periodu preduzmu sve potrebne mjere zaštite pčela, između ostalog, natkrivanje pčelarskih društava kartonom ili drugim priručnim sredstvom.

REALIZOVAN PROJEKAT „ŠAH NA OTVORENOM“

Omladinski centar Prnjavor danas je u parku kod Centra za kulturu predstavio projekat „Šah na otvorenom“ koji je realizovan uz podršku i novčanu pomoć Omladinskog savjeta Republike Srpske.

Istakli su da na ovaj način žele podstaći međugeneracijsku saradnju u Prnjavoru.

“Ovim projektom su pokazali da su najbolji dio naše zajednice, da ne misle samo na potrebe mladih, već i ostalih stanovnika. Uvjeren sam da će ovo biti mjesto okupljanja svih nas, a ponajviše penzionera”, rekao je gradonačelnik Darko Tomaš, te istakao da će mladi koji rade, trude se, preduzimaju inicijativu uvijek  imati podršku lokalne zajednice.