“KONFERENCIJA BEBA” ODRŽAĆE SE U SRIJEDU 05. JULA

Gradska uprava Grada Prnjavor u saradnji sa Ministarstvom za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske, u srijedu 05. jula u Centru za kulturu, organizuje manifestaciju pod nazivom „Konferencija beba“.

Program počinje u 18:00 časova, kada će roditelji moći registrovati bebe rođene u periodu od 29.06.2022. godine do 04.07.2023. godine. Prilikom registracije potrebno je pokazati na uvid rodni list ili neki drugi dokaz o starosti djeteta.

Na manifestaciji je predviđeno obraćanje organizatora, te zabavni i takmičarski dio programa. Za učešće u takmičenju tata u presvlačenju pelena potrebno je obezbijediti dječija kolica.

Na kraju manifestacije biće izabrano tročlano predsjedništvo, koje čini najmlađa, najstarija i beba sa najviše braće i sestara. Novčane nagrade za najbebe uručiće gradonačelnik Grada Prnjavor.

 

 

 

JOŠ PET DANA OTVOREN POZIV ZA IZBOR NAJUREĐENIJEG DVORIŠTA

U toku je akcija „Biramo najuređenije dvorište“, a sugrađani svoje prijave mogu poslati do 3. jula.

Komisija formirana od strane Gradske uprave Prnjavor izabraće najuređenije privatno dvorište, najuređenije dvorište javnih ustanova, organizacija i privatnih subjekata, najuređenije dvorište zajednice etažnih vlasnika, najuređeniji balkon i najuređenije domaćinstvo na selu.

Zainteresovani građani mogu se prijaviti putem viber broja 065/835-826 ili imejla: [email protected]  na način, da pošalju prijavu koja će sadržavati: ime i prezime fizičkog lica/naziv organizacije koje se prijavljuje, adresu i kontakt broj, kao i da navedu kategoriju za koju se prijavljuju.

Nakon isteka roka za prijavu, komisija će obići lokacije prijavljenih kandidata i donijeti odluku, a kriteriji prilikom odabira su: održavanje i njegovanje biljaka i zemljišta, vrijednost biljnog pokrova, estetski ugođaj i ambijent, uloženi trud i kreativnost, ukupno idejno i hortikulturno rješenje.

U posebnoj kategoriji „Najuređenije po glasovima publike“, građani će imati priliku da izaberu svog favorita, od ukupnog broja prijavljenih kandidata.

Za najuređenija dvorišta predviđene su novčane nagrade.

ČESTITKA POVODOM KURBAN BAJRAMA

Gradonačelnik Darko Tomaš i predsjednik Skupštine grada, Željko Simić uputili su najiskrenije čestitke Medžlisu islamske zajednice Prnjavor i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti povodom obilježavanja Kurban bajrama, uz želje da predstojeće praznično vrijeme bude ispunjeno dobrim zdravljem, duhovnom srećom, porodičnim i prijateljskim zajedništvom.

“Dane Kurban bajrama, praznika žrtve, darivanja i ljubavi za bližnje neka obilježe radosni trenuci, a svima nama neka bude dodatni podsticaj međusobnog uvažavanja, tolerancije i solidarnosti, kao i za dalje jačanje naših dobrih odnosa, na dobrobit društva i zajednice u kojoj živimo,” navodi se u zajedničkoj čestitki.

GRADSKO RUKOVODSTVO NA VEČERI SA DJECOM SA KiM

Gradonačelnik Darko Tomaš i predsjednik Skupštine Grada, Željko Simić organizovali su večeras druženje i večeru za 31 mališana i njihove nastavnike sa Kosova i Metohije koji borave u Prnjavoru u okviru projekta „Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i djecu iz Republike Srpske“.

Ovo je jedna od planiranih aktivnosti tokom njihovog boravka u Prnjavoru kako bi se mališanima i nastavnicima u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi poželjela dobrodošlica.

Gradonačelnik Darko Tomaš zahvalio se porodicama iz Prnjavora što su se i ove godine odazvale u velikom broju i ugostile mališane.

Predsjednik Skupštine Grada Prnjavor, Željko Simić ističe da gradska uprava u saradnji sa nadležnim odjeljenjem i porodicama domaćinima čini sve da djeci boravak u Prnjavoru bude što zanimljiviji, raznovrsniji, da im ostane u lijepom sjećanju.

Večerašnjem druženju prisustvovao je i predsjednik Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

NAGRAĐENI NAJUSPJEŠNIJI UČENICI OSNOVNIH I SREDNjIH ŠKOLA SA PODRUČJA GRADA

Gradonačelnik Darko Tomaš organizovao je danas prijem i nagradio učenike generacije, kao i učenike nosioce „Vukove diplome“.

Nagrađeni su: Katarina Marjanović, Đorđe Marić, Ivana Marina Radulović, Manuela Tošić, Miloš Prelić, Marija Vuković, Aleksandar Subotić, Ivana Sarić, David Bojanović, Dunja Savić, Ana Segić, Mirko Kuzmanović, Marija Mijodanić, Jovan Repić, Vukota Dakić, Minja Debeljak, Ana Živković, Aldina Ahmić, Jovana Petrović, Lana Živanić, Ivana Sarić, Lara Lukanović, Milica Čereković i David Prgonjić.

„Lijepa prilika da danas nagradimo najbolje učenike sa područja našeg grada. Nagrade koje smo im uručili neka budu motiv da vrijedno nastave da rade i u budućnosti, ali i znak podrške njihovim dosadašnjim rezultatima“, rekao je Tomaš.

Grad Prnjavor kroz 22 pojedinačna projekta pruža podršku mladim ljudima, kroz stipendije, nagrađivanje, podsticaje za zapošljavanje i ostale segmente gdje se mladi ističu svojim zalaganjem.

MAJ, 2023/IZDVOJENO IZ ŠTAMPE

APRIL, 2023/IZDVOJENO IZ ŠTAMPE

MART, 2023/IZDVOJENO IZ ŠTAMPE

FEBRUAR, 2023/IZDVOJENO IZ ŠTAMPE

ODRŽAN JUBILARNI 20. MASKENBAL

U Prnjavoru je danas održan jubilarni 20. maskenbal u ogranizaciji Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta“.

Rukovodilac Dramske scene Brankica Radonjić rekla je da ovom tradicionalnom manifestacijom Dramska scena promoviše umjetnost, stvaralaštvo i pozorište.

Vrtići i škole koji su učestvovale u karnevalu nagrađeni su edukativnim igračkama, dok su za najmlađe u parku organizovane i brojne zabavne aktivnosti i takmičenja.

Maskenbal je otvorio je gradonačelnik, Darko Tomaš, koji je zahvalio Radonjićevoj i Dramskoj sceni na organizaciji ove jubilarne manifestacije kao jednog od najljepših događaja u gradu.

„O opravdanosti manifestacije govori veliki broj prisutnih mališana, njihovih roditelja, mladih ljudi“ , rekao je Tomaš.