NOVOGODIŠNjA ČESTITKA NAČELNIKA OPŠTINE I PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE

Povodom novogodišnjih praznika načelik opštine Prnjavor, Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine Prnjavor, Željko Simić uputili su iskrene čestitke građanima opštine Prnjavor, sa željama da nastupajuće praznike dočekaju u zdravlju i dobrom raspoloženju, sa svojim porodicama i prijateljima.

“Stanovnicima opštine Prnjavor upućujemo iskrene i srdačne čestitke povodom novogodišnjih praznika. Neka praznični dani budu ispunjeni radošću i porodičnom srećom, a Nova godina, bude godina ostvarenja ličnih i profesionalnih težnji.

Ispraćamo godinu u kojoj smo pokazali da marljiv rad i zalaganje donose rezultate. Uradili smo mnoge projekte u cilju stvaranja boljeg ambijenta za život i zahvaljujemo se svima koji su svojim radom i znanjem pomogli u stvaranju novih vrijednosti.

Pred nama su novi izazovi, novi projekti. Puni optimizma gledamo u budućnost, jer smo postavili ambiciozne planove koje želimo ostvariti.

Neka nam 2020. godina donese duhovno i fizičko zdravlje, mir i blagostanje, da se zajednički radujemo svakom novom uspjehu”, navodi se u zajedničkoj čestitki.

PROSLAVLjENA DJEČIJA NOVA GODINA

U Centru za kulturu danas su najmađi stanovnici naše opštine proslavili dječiju Novu godinu, koju Opština Prnjavor organizuje u saradnji sa SPKD „Prosvjeta“.

U prigodnom programu nastupili su  članovi dječijeg hora SPKD „Prosvjeta“, najmlađi folkloraši SPKD „Prosvjeta“ i GKUD „Pronija“, polaznici četiri gradska vrtića, učenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Konstantin Babić“ , učenici Osnovne škole „Nikola Tesla“, glumci Dramske scene SPKD „Prosvjeta“ i članovi ovog društva pododbor Štrpci.

Simbolično u podne, mališane je svojim dolaskom razveselio Djed Mraz, koji im je podijelio slatkiše.

Proslavi dječije Nove godine prisustvovao je i načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš i zamjenik načelnika, Slaviša Milanković.

Načelnik Tomaš je podsjetio da lokalna zajednica godinama unazad u saradnji sa kulturno umjetničkim društvima, vrtićima i školama organizuje doček Nove godine za djecu.

“Hvala svima koji su učestvovali u programu, našim najmlađim sugrađanima želim srećno i lijepo djetinjstvo, a svima nama bolju i uspješniju Novu godinu” , rekao je Tomaš.

Proteklih dana predstavnici lokalne vlasti podijelili su ukupno 1.350 paketića učenicima prvih, drugih i trećih razreda osnovnih škola na području opštine, polaznicima vrtića, djeci iz romskih porodica i djeci sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja “Neven”.

Na gradskom trgu večeras od 22.00 časa biće organizovan doček Nove godine, uz muziku uživo, kuvano vino i tradicionalni vatromet u ponoć.

    

 

SUTRA PROSLAVA DJEČIJE NOVE GODINE U CENTRU SA KULTURU, DOČEK NOVE GODINE NA GRADSKOM TRGU

Proslava dječije Nove godine počeće u 11.00 časova u Centru za kulturu, kada će nastupiti članovi dječijeg hora SPKD “Prosvjeta”, najmlađi folkloraši SPKD “Prosvjeta” i GKUD “Pronija”, polaznici dječijih vrtića “Naša radost”, “Pčelica”,”Mikilend” i “Bambi”, učenici Muzičke škole “Konstantin Babić” i Osnovne škole “Nikola Tesla”, glumci Dramske scene SPKD “Prosvjeta”, kao i članovi ovog društva, pododbor Štrpci. U 12.00 časova očekuje se odlazak Djeda Mraza.

Proslava Nove godine na gradskom trgu počinje u 22.00 časa, a okupljene posjetioce će zabavljati Slavoljub Petrović „Cale“ i orkestar „To je to“. U ponoć je planiran vatromet, a biće obezbjeđeno i kuvano vino.

NOVOGODIŠNjI PAKETIĆI ZA DJECU IZ ROMSKIH PORODICA

Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor, Željko Simić uručio je danas paketiće za 12 najmlađih sugrađana iz romskih porodica.

Predsjednik Simić kaže da je ovo bila prilika da se sa njihovim roditeljima, kao i predstavnicima romskih udruženja razgovara o problematici koja se odnosi na romsku populaciju u Prnjavoru.

„Pohvalio bih aktivan rad romskih udruženja kada je riječ i o saradnji sa lokalnom vlašću, ali i raznim međunarodnim organizacijama. Saradnja koja je protekle godine bila na zavidnom nivou, nastaviće se i u narednom periodu, kada će biti realizovani predviđeni zajednički projekti i planovi“ , rekao je Simić.

Predsjednik Udruženja Roma opštine Prnjavor Nenad Mirković  zahvalio je opštini Prnjavor koja unazad 16 godina održava tradiciju podjele paketića romskoj djeci.

Mirković kaže da su Romi zadovoljni saradnjom koju imaju sa predstavnicima lokalne vlasti, od stambenog zbrinjavanja, zdravstva, zapošljavanja do obrazovanja.

SRNA, T.S.

DOČEK NOVE GODINE NA GRADSKOM TRGU, PROSLAVA DJEČIJE NOVE GODINE U CENTRU ZA KULTURU

Opština Prnjavor organizuje doček Nove godine na Trgu srpskih boraca sa početkom od 22.00 časa. Posjetioce će zabavljati Slavoljub Petrović „Cale“ i orkestar „To je to“. U ponoć je planiran vatromet, a za posjetioce će biti obezbjeđeno kuvano vino.

Proslava dječije Nove godine će biti organizovana u Domu kulture, sa početkom u 11.00 časova. Svečano odbrojavanje i doček dječije Nove godine biće upriličeno, kao i ranijih godina u 12.00 časova, nakon čega se očekuje dolazak Djeda Mraza.

 

 

OSNOVCIMA PODJELjENI NOVOGODIŠNjI PAKETIĆI

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, i zamjenik načelnika, Slaviša Milanković otpočeli su danas podjelu paketiće za 856 učenike od prvog do trećeg razreda sa područja opštine Prnjavor. Najviše prvačića, kao i prethodnih godina, upisano je u osnovne škole „Nikola Tesla“ i „Branko Ćopić“..

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš poželio je učenicima sreću tokom školovanja, te izrazio zadovoljstvo što je tradicija i ove godine nastavljena.
„Zadovoljstvo mi je što i ove godine nastavljamo praksu podjele simboličnih poklona učenicima, i svim učenicima i njihovim učiteljima poželio bih lijep raspust i srećne predstojeće praznike “, istakao je Tomaš.

RADNO VRIJEME TOKOM NOVOGODIŠNjIH PRAZNIKA

U skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima, Nova godina (1. i 2. januar) je republički praznik.

U dane praznika u okviru prijavljenog radnog vremena, mogu da rade: subjekti koji obavljaju djelatnost pružanja medicinskih i apotekarskih usluga (humana, stomatološka i veterinarska medicina i apotekarske službe), subjekti koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva i drugih pekarskih proizvoda i njihove prodaje u prodajnom prostoru koji je u sastavu proizvodnog objekta i u vlastitom prodajnom prostoru specijalizovanom za prodaju hljeba, peciva i drugih pekarskih proizvoda, subjekti koji obavljaju djelatnost trgovine na malo motornim gorivima i mazivima – benzinske pumpe i subjekti koji obavljaju djelatnost trgovine na malo cvijećem, uz istovremeno registrovanu trgovinu na malo pogrebnom opremom.

Drugi dan Nove godine, osim pomenutih subjekata, mogu da rade i trgovinske i uslužne radnje u vremenu od 07.00 do 12.00 časova.

ČESTITKA POVODOM KATOLIČKOG BOŽIĆA

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine Prnjavor, Željko Simić uputili su čestitku povodom Božića, sveštenstvu katoličke crkve i svim građanima opštine Prnjavor katoličke vjeroispovijesti.

“Vjersku i duhovnu radost Božića, u duhu tradicije podijelite sa porodicom, prijateljima i komšijama. Veliki hrišćanski praznik, simbol mira i porodične sreće proslavite dostojanstveno promovišući neprolazne vrijednosti poštovanja i tolerancije”, navodi se u zajedničkoj čestitki.

DUŽE RADNO VRIJEME UGOSTITELjSKIH OBJEKATA TOKOM PRAZNIKA

Na osnovu zahtjeva poslovnih subjekata koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost na području opštine Prnjavor i ukazane potrebe za dužim radnim vremenom tokom predstojećih praznika, Načelnik opštine donio je zaključak na osnovu koga ugostiteljski objekti na području opštine Prnjavor, u periodu od 21.12.2019. godine do 15.1.2020. godine mogu da rade jedan čas duže u odnosu na radno vrijeme propisano Odlukom o radnom vremenu u ugostiteljskim, trgovinskim, zanatskim, uslužnim i drugim objektima na području opštine Prnjavor.

Ovaj zaključak se ne odnosi na ugostiteljske objekte kojima je radno vrijeme produženo na osnovu člana 16. Odluke o radnom vremenu u ugostiteljskim, trgovinskim, zanatskim, uslužnim i drugim objektima na području opštine Prnjavor.