У посјети граду Прњавор данас је боравио министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

Министар Шеранић је нагласио, да је Прњавор локална заједница која у пуном капацитету даје одговоре у областима социјалне и здравствене заштите.

Градоначелник Дарко Томаш истакао је да у Прњавору у областима здравствене и социјалне заштите нема проблема и да ова локална заједница може бити добар примјер и другима, као и да је са министром Шеранићем разговарано о даљем унапређењу процеса рада и могућим измјенама у законској регулативи.

“У Дому здравља Прњавор је доста урађено, а уз подршку министра Шеранића раније је завршен пројекат енергетске ефикасности. Прошле године смо набавили три нова возила за потребе породичне медицине, план је да до краја ове године набавимо још три, а сљедеће године у буџету планираћемо средства за набавку још једног санитетског возила“ , рекао је Томаш и додао да је у плану уређење и асфалтирање цијелог болничког круга.

На састанку је наглашено, да је Центар за социјални рад Прњавор такође установа која добро функционише и да је обавеза Града да обезбиједи потребна буџетска средства за несметан рад.