Са подручја Града Прњавор 420 породица са троје и више дјеце корисници су „Поносне картице“ која омогућује попусте приликом куповине роба и услуга у продајним објектима партнерима овог програма широм Републике Српске.

Данас је градоначелник Прњавора Дарко Томаш у Центру за културу и туризам уручио нове картице вишечланим породицама.

„Трећи пут организујемо подјелу картица, из Прњавора је у пројекту тренутно седам-осам фирми, међу којима и једна стоматолошка ординација. Позивамо и остале привреднике да се укључе у још већем броју и буду дио пројекта јер то за ове породице много значи“ , рекао је Томаш.

Он је подсјетио да је Прњавор у пројекту са Фондацијом „За породицу“ од 2019. године.

Дарија Прерадовић из Прњавора, мајка три дјевојчице, каже да има позитивна искуства са кориштењем „поносне картице“ јер се захваљујући попустима у појединим продавницама постиже значајна уштеда у кућном буџету.

„Све што може допринијети кућном буџету увијек добро дође. Ми имамо два школарца и једно дијете у вртићу, много нам значи и што је наш градоначелник омогућио бесплатне уџбенике за основце, као и велики попуст у вртићу који имамо као родитељи трећег дјетета“ , рекла је Прерадовић новинарима.

И отац четворо дјеце Зоран Бијелић из Кремне каже да његовој породици много значи ова картица и попусти које остварују.

„Живимо на селу, бавимо се пољопривредом, када се иде у куповину све је скупо, али захваљујући кориштењу ове картице успијевамо у значајној мјери смањити мјесечне трошкове“ , каже Бијелић.

Фондација „За породицу“ има за циљ његовање и промоцију традиционалних породичних вриједности, повећање наталитета, оснивање и изградњу инфраструктуре за подршку породицама на културном, економском, образовном, радном и социјалном плану.

СРНА Т.С.