Министарство привреде и предузетништва Републике Српске позива све заинтересоване да се пријаве на Јавни позив за додјелу подстицаја за директна улагања у 2024. години.

Предмет јавног позива је додјела новчаних средстава за подстицање улагања у инвестиционе пројекте, планираних у Буџету Републике Српске за 2024. годину на позицији Текући грант – Подршка развоју привреде и побољшања ефикасности пословања и увођења нових технологија.

Право на подстицај остварује се на основу пројекта привредног субјекта, који за предмет може имати:
1. набавку савремених технологија и опреме, која се односи на увођење нове или значајно побољшање постојеће технологије или набавку нове или коришћене опреме која није старија од осам година или
2. развој и иновацију која подразумијева развој нових или значајно побољшање постојећих производа, материјала и производних процеса.

Јавни позив објављен је дана 08. августа 2024. године у дневном листу „Глас Српске” и на интернет страници Министарства привреде и предузетништва и остаје отворен 30 данa од дана објављивања у дневном листу „Глас Српске”, односно до 07септембрa 2024.  године.

Текст јавног позива и обрасци могу се преузети на интернет страници Министарства привреде и предузетништва Републике Српске.

Додатне информације могу се добити на телефон 051/338-376 или на е-mail: [email protected].