U Prnjavoru je danas upriličeno svečano otvaranje rekonstruisanog objekta Osnovnog suda čija je vrijednost oko 600.000 KM, te su tako stvoreni bolji uslovi za rad svih zaposlenih, a grad je dobio jedno reprezentativno zdanje.

Predsjednik Osnovnog suda, Dragan Ivić pojasnio je da je zahvaljujući sredstvima Delegacije EU u BiH, Ministarstva pravde Republike Srpske i Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH izvršena rekonstrukcija kompletnog objekta Suda u Prnjavoru.

Obnovljeni objekat služiće svim građanima Prnjavora, a zahvaljujući uslovnijim radnim prostorijama može se očekivati da se sudski procesi odvijaju brže, bolje, efikasnije, uz manje troškova, odnosno da građani lakše zaštite i ostvare prava pred ovom institucijom.

Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Darko Tomaš koji je izrazio uvjerenje da će ovaj objekat služiti na ponos svih Prnjavorčana, a prije svega u zaštiti građanskih prava i svega onog što ova institucija predstavlja.

„Najveća vrijednost ove pravosudne institucije su, ipak,  njeni zasposleni koji svoj posao rade predano, odgovorno i pravedno“ , kaže Tomaš.

On je zahvalio Delegaciji EU u BiH, ambasadoru Johanu Satleru, Viskom sudskom i tužilačkom savjetu BiH, Ministarstvu pravde Republike Srpske , Vladi Srpske i Vladi Kraljevine Švedske koji su bili dio projekta i finansijski podržali rekonstrukciju zgrade Osnovnog suda u koju od osnivanja 1965. godine do danas nije bilo značajnijih ulaganja.