Obavještavamo sve zainteresovane da je otvoren Javni poziv za mjeru podrške investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju koji se finansira iz projekta EU4Agri.

Poziv je otvoren do 20. novembra 2023. godine do 15.00 časova.

Ciljevi Poziva su:

·         jačanje proizvodne konkurentnosti i povećanje nivoa produktivnosti primarne poljoprivredne proizvodnje modernizacijom i uvođenjem novih tehnologija, inovacija i stvaranjem dodatne vrijednosti poljoprivrednih proizvoda;

·         unapređenje kvaliteta proizvoda, higijene i sigurnosti hrane uvođenjem standarda kvaliteta; 

·         promocija dobrih poslovnih praksi (poljoprivrednih, sigurnosnih uslova na radu itd.) i održivog razvoja poboljšanjem upravljanja prirodnim resursima, zaštite životne sredine, zaštite radnika i sigurnosti hrane;

·         ublažavanje posljedica nastalih pandemijom COVID-19, osiguranje snabdijevanja prerađivačkih kapaciteta sirovinom i domaćih potrošača svježim proizvodima, kao i korišćenje novonastalih  poslovnih prilika za pozicioniranje na domaćem i pristup novim tržištima.

Na Javni poziv mogu se prijaviti samostalni preduzetnici, zadruge i preduzeća koja se bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom.

Ukupan budžet Poziva iznosi 2 miliona KM, dok se iznos bespovratnih sredstava po projektu kreće od 20.000 do 200.000 KM.

Detaljne informacije dostupne su OVDJE.