Na Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske, u protekla 24 časa preminuo je jedan pacijent muškog pola iz Prnjavora, kod koga je bilo potvrđeno prisustvo novog korona virusa. Riječ je o pacijentu starije životne dobi, koji je imao više hroničnih oboljenja.

Opštinski štab za vanredne situacije izjavljuje iskreno saučešće porodici.

Prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji, na području opštine Prnjavor nema novozaraženih lica, a pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 129 lica.

Po odobrenju epidemiologa 1375 osoba je izašlo iz nadzora.

U protekla 24 časa, opštinska komunalna policija kontrolisala je 29 lica, koja imaju rješenje o kućnoj izolaciji i sva kontrolisana lica su poštovala propisanu mjeru, dok je Policijska stanica Prnjavor sankcionisala jedno lice zbog nepoštovanja obaveze nošenja zaštitne maske i rukavica.

Opštinski inspektori i komunalni policajci obavili su i 27 kontrola privrednih subjekta vezano za poštovanje naredbe o radu i zaključka o propisanim higijenskim mjerama. Jedan privredni subjekt nije poštovalo propisanu naredbu, dok su tri lica zatečena na javnoj površini bez maske.

Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, van snage je stavljena odluka o zabrani kretanja izvan mjesta prebivališta i neće se primjenjivati ovog vikenda.