ЈАВНА РАСПРАВА НА НАЦРТ ИЗМЈЕНЕ ДИЈЕЛА УРБАНИСТИЧКОГ ПЛАНА “ПРЊАВОР” (ИЗМЈЕНА II)

Обавјештавају се грађани и стручна јавност да ће се дана 30.09.2024. године са почетком у 12,00 часова у просторијама Дома културе Прњавор, Београдска улица бр. 7 у Прњавору одржати јавна расправа на Нацрт измјене дијела Урбанистичког плана „Прњавор“ (Измјена II).

У оквиру ове јавне расправе, разматраће се све примједбе, приједлози и мишљења на Нацрт измјене дијела Урбанистичког плана „Прњавор“ (Измјена II).

Све информације везане за јавну расправу поменуте измјене дијела урбанистичког плана, могу се добити у Одјељењу за просторно уређење, канцеларијa бр. 4, број телефона 051/663-162 или путем e-mail [email protected].

ПРЕЛИМИНАРНА РАНГ ЛИСТА СТУДЕНАТА ЗА СТУДЕНТСКУ НАГРАДУ 2024. ГОДИНЕ

ПРЕЛИМИНАРНА РАНГ ЛИСТА СТУДЕНАТА ЗА СТУДЕНТСКУ НАГРАДУ 2024. ГОДИНЕ

Редни број Име и презиме Факултет Број бодова
1. Татјана Новић Технолошки факултет, Универзитет у Бањој Луци 22,34
2. Тамара Новић Технолошки факултет, Универзитет у Бањој Луци 22,21
3. Милан Лепир Факултет политичких наука, Универзитет у Бањој Луци 21,46
4. Душко Радић Факултет техничких наука, Универзитет у Новом Саду 21,43
5. Марко Калаба Природно-математички факултет, Универзитет у Бањој Луци 21,30

Студенти који су поднијели захтјев за додјелу студентске награде у 2024. години, а не налазе се на прелиминарној ранг листи нису испунили услове према Правилнику о додјели студентске награде најбољим студентима са подручја града Прњавор („Службени гласник Града Прњавор“ број 22/24).

Подносиоци захтјева имају право да уложе приговор градоначелнику Града Прњавор.

Рок за приговор тече од сриједе, 25.09.2024. године и траје осам дана.

ПРЕЛИМИНАРНА РАНГ ЛИСТА СТУДЕНАТА ЗА СТУДЕНТСКУ НАГРАДУ 2024. ГОДИНЕ

У ПЕТАК ТАКМИЧЕЊЕ “РИТАМ ЕВРОПЕ”, ПРЊАВОР НАСТУПА ПОД РЕДНИМ БРОЈЕМ ДЕВЕТ

Градоначелник Дарко Томаш је разговарао данас са Мајом Китић, Тисом Белеслин, Маријом Шушић, Дуњом Продановић и Анастасијом Јовић, талентованим младим дјевојкама које ове године представљају Прњавор на музичком такмичењу „Ритам Европе“.

“Поносан сам на њихов уложени рад и вјежбу током протеклих мјесеци, како би на најбољи начин представиле Прњавор на овом музичком такмичењу. У петак, 27. септембра од 20.00 часова уз директан пренос на РТРС будимо им пуна подршка”, рекао је Томаш.

Градоначелник Дарко Томаш потписао је уговор о сарадњи са представницима „Ритма Европе“ којим је омогућено учешће Прњавора на овом највећем омладинском музичком такмичењу у региону, а све трошкове припрема и организације такмичара суфинансира Град Прњавор и родитељи дјевојака које учествују у такмичењу немају никаквих финансијских трошкова.

Музичко такмичење „Ритам Европе“ биће одржано на Палама, а побједник се бира на основу 50 одсто гласова публике, 25 одсто гласова жирија и 25 одсто гласова жирија градова/општина учесника.

Подржимо Мају Китић и дјевојке из плесног клуба „Гема“ слањем СМС поруке са текстом PJESMA 9 на број телефона 091510720. Линија за гласање се отвара на почетку телевизијског преноса, а број порука је неограничен.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ПОРОДИЦАМА СА ТРОЈЕ И ВИШЕ ДЈЕЦЕ О ПОДЈЕЛИ “ПОНОСНИХ КАРТИЦА”

Обавјештавамо породице са троје и више дјеце са подручја града Прњавор које посједују „Поносну картицу“ да ће се подјела нових картица одржати у четвртак 26.09.2024. године у сали Центра за културу и туризам Прњавор, са почетком у 16,00 часова.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ О СИСТЕМАТСКОЈ ДЕЗИНСЕКЦИЈИ

Одјељење за локални економски развој и друштвене дјелатности обавјештава становништво града Прњавор да ће се систематска дезинсекција, која се састоји у запрашивању комараца, вршити у понедјељак, 23.09.2024. године, у времену од 18,00 до 22,00 часова, уколико то временске прилике дозволе.

Дезинсекцију ће проводити предузеће „Санитарац“ д.о.о. Власеница на територији града.

Надлежни из предузећа „Санитарац“ д.о.о. Власеница упозоравају пчеларе да у наведеном временском периоду предузму све потребне мјере заштите пчела, као што су, између осталих, наткривање пчеларских друштава картоном или другим приручним средством.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ЗАХТЈЕВА ЗА ДОДЈЕЛУ СРЕДСТАВА ПОСТДИПЛОМЦИМА И ДОКТОРАНДИМА СА ПОДРУЧЈА ГРАДА ПРЊАВОР У 2024. ГОДИНИ

На основу члана 4. Одлуке о додјели средстава постдипломцима и докторандима са подручја града Прњавор, (“Службени гласник Града Прњавор, број 22/24), Градоначелник објављује

ЈАВНИ ПОЗИВ

за достављање захтјева за додјелу средстава постдипломцима и докторандима са подручја града Прњавор у 2024. години

Позивају се студенти другог и трећег циклуса студија са пребивалиштем на подручју града Прњавор да поднесу захтјев за додјелу средстава постдипломцима и докторандима у 2024. години.

За додјелу средстава постдипломцима и докторандима са подручја града Прњавор могу да конкуришу студенти другог и трећег циклуса студија који испуњавају сљедеће услове:

а) да имају пребивалиште на подручју града Прњавор најкраће шест мјесеци прије подношења захтјева,

б) да су студенти другог или трећег циклуса студија на јавним високошколским установама,

в) да имају најмање два положена испита предвиђена планом и програмом постдипломских односно докторских студија,

Захтјеви за додјелу средстава постдипломцима и докторандима подносе се у Шалтер сали Градске управе Града Прњавор и достављају Одјељењу за локални економски развој и друштвене дјелатности.

Уз захтјев је потребно приложити сљедећу документацију:

  • Увјерење о пребивалишту, не старије од 6 мјесеци,
  • Увјерење о упису другог, односно трећег циклуса студија,
  • Копију наставног плана и програма на постдипломском, односно докторском студију,
  • Увјерење о положеним испитима на постдипломском, односно докторском студију са просјеком оцјена,
  • Фотокопија индекса,
  • Фотокопију личне карте и
  • Фотокопију картице текућег рачуна.

Право на новчана средства студенти могу остварити само једном у току другог, односно трећег  циклуса студија.

Јавни позив за додјелу средстава постдипломцима и докторандима у 2024. години објављен је 19.09.2024. године и траје осам дана од дана објављивања, односно закључно са 27.09.2024. године. Накнадно предате и непотпуне пријаве неће бити узете у разматрање.

Све информације заинтересовани могу добити на телефон број: 051/663-740, локал 212.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ЗАХТЈЕВА ЗА ДОДЈЕЛУ СРЕДСТАВА ПОСТДИПЛОМЦИМА И ДОКТОРАНДИМА СА ПОДРУЧЈА ГРАДА ПРЊАВОР У 2024. ГОДИНИ

ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПОНУДА ЗА ИЗВОЂЕЊЕ РАДОВА НА ПРОЈЕКТУ “ИЗГРАДЊЕ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ ПРЊАВОР (НАСЕЉА ГОРЊА МРАВИЦА, ЛИШЊА, ГАЉИПОВЦИ И ПРЊАВОР – РАТКОВАЦ) – I КОМПОНЕНТА

Босна и Херцеговина / Република Српска добила је кредит Европске Инвестиционе Банке (ЕИБ), за пројекте водоводне и канализационе инфраструктуре у Републици Српској II и дијелом средстава намјерава покрити плаћања по уговорима за:

Рехабилитацију, модернизацију, проширење водоводне инфраструктуре као што су водозахвати, постројења за пречишћавање воде, главни водоводи за пренос сирове или обрађене воде, водоводне мреже, укључујући пумпне станице и кућне прикључке;

Рехабилитацију, модернизацију, проширење инфраструктуре за сакупљање и обраду отпадних вода као што су канализационе мреже укључујући кућне прикључке и пумпне станице, постројења за обраду опдпадних вода, набавку специјалнизованих возила;

Рехабилитацију, модернизацију, проширење колектора атмосферских вода;

Изградњу, реконструкцију водоводне и канализационе инфраструктуре у општинама.

Град Прњавор позива квалификоване понуђаче да доставе запечаћене понуде за извођење радова на пројекту „Изградња водоводне мреже општине Прњавор (насеља Горња Мравица, Лишња, Гаљиповци и Прњавор – Ратковац) – I компонента.

Понудбени документи (и додатне копије) могу се набавити на сљедећој адреси:

Град Прњавор, Ул. Карађорђева број 2 , спрат II;  канцеларија 24, 78430 Прњавор од 08.00 до 15.00 часова

за неповратни износ од 200,00 КМ, за сваки сет докумената, који се плаћа на жиро-рачун града Прњавор, код „Нове банке“ а.д. Бања Лука број 5550070021570729, сврха дознаке „Уплата за тендерску документацију за  пројекат „Изградња водоводне мреже општине Прњавор (насеља Горња Мравица, Лишња, Гаљиповци и Прњавор – Ратковац) – I компонента, врста прихода 729124, буџетска организација 9999999, Град Прњавор. Уплатницу је потребно доставити приликом преузимања докумената. Заинтересовани понуђачи могу добити додатне информације на истој адреси.

Понуде морају да важе 120 (стодвадесет) дана након отварања понуда и уз сваку понуду мора бити приложена банкарска гаранција за обезбјеђење понуде у износу од КМ 24.100,00;

Понуде је потребно доставити на сљедећу адресу: ГРАД ПРЊАВОР (шалтер сала), Карађорђева број 2, 78430 Прњавор (на инфо пулт/протокол), најкасније до 25.10.2024. године до 11:00 часова по локалном времену, док ће понуде бити отворене (у сали Скупштине Града Прњавор, ул. Карађорђева број 2), у 12:00 часова по локалном времену, у присуству понуђача/овлашћених представника (обавезно писмено овлашћење) који желе учествовати.

Закашњеле понуде ће бити одбијене и враћене неотворене понуђачима.

Контакт особа:            Дарио Врховац

Организација:             Град Прњавор, Пројектни имплементациони тим

Адреса:                        Прњавор, Ул. Карађорђева број 2, 78430 Прњавор,

Република Српска, Босна и Херцеговина

Телефон/Факс:            +387 51 660 152, +387 51 663 286

 

Датум: 19.09.2024. године  
Идентификациони број     уговора:    06.08/322-325-7/23                                                               
Број ЕИБ кредита: 90.345
Назив ЕИБ кредита: Водовод и канализација у РС II

                     Градоначелник

                      Дарко Томаш

 

ПОЗИВ за достављање понуда за извођење радова на Пројекту “Изградње водоводне мреже Прњавор (насеља Горња Мравица, Лишња, Гаљиповци и Прњавор – Ратковац) – I компонента (пдф) 

ПРЊАВОР У “РИТМУ ЕВРОПЕ”/27. СЕПТЕМБАР НА ПРОГРАМУ РТРС

Маја Китић и тим плесног клуба “Гема” представљају Прњавор на фестивалу “Ритам Европе”, који ће ове године бити одржан на Палама, 27. септембра. Прњавор наступа под редним бројем 9, а фестивал ће директно преносити Радио телевизија Републике Српске са почетком у 20.00 часова.

У току телевизијског преноса биће отворена линија за гласање, а подршку тиму Прњавора грађани могу дати слањем СМС поруке на додјељен број телефона.

Градоначелник Дарко Томаш потписао је са представницима Ритма Европе почетком године уговор о сарадњи којим је омогућено да дјеца и омладина представе Прњавор на овом такмичењу.“Ритам Европе” је највеће дјечије музичко такмичење, намјењено такмичарима узраста од 14 до 21 године, дјеци и омладини Републике Српске која су талентована за пјесму и плес. Ове године у такмичењу учествује 12 градова и општина Републике Српске.

ОТВОРЕН ПОЗИВ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА ФОНД ЗА КУЛТУРУ МЛАДИХ ЗАПАДНОГ БАЛКАНА

Одсјек за развој Града Прњавор обавјештава да је објављен Позив у оквиру пројекта Фонд за културу младих Западног Балкана, који спроводи Регионална канцеларија за сарадњу младих (RYCO).

Крајњи рок за достављање пројектних приједлога је 10. октобар 2024. године.

Општи циљ Позива је пружање подршке појединцима (практичари из културе, умјетници, итд.) и сектору цивилног друштва на Западном Балкану, који доприносе регионалној сарадњи, интеркултуралном дијалогу, изградњи мира и помирењу.

Позив покрива двије тематске области:

1. Изградња мира и помирење и

2. Оснаживање младих и њихово ангажовање у друштву.

Прихватљиви апликанти су млади културни практичари (млади од 18 до 30 година) и културни практичари који раде са младима или омладински културни практичари и невладине организације које раде са младима у области културе.

Буџет Позива износи 3.000 – 6.000 евра по пројекту.

Детаљне информације о Позиву доступне су ОВДЈЕ.  

 

У ДОЊИМ ВИЈАЧАНИМА СЕ УРЕЂУЈЕ КУЋА ПОРОДИЦЕ ВУЈАСИНОВИЋ

Борачка организација Прњавор уз подршку Града Прњавор за неколико дана завршиће уређење породичне куће супруге погинулог борца Госпане Вујасиновић из Доњих Вијачана.

Предсједник градске Борачке организације Перица Ђумић рекао је у изјави новинарима да је иницијативу за постављање демит фасаде на породичну кућу Вујасиновића покренуо Одбор породица погинулих и заробљених бораца Прњавор предвођен Сашом Живковићем, Борачка организација прихватила и упутила захтјев кабинету градоначелника Дарка Томаша за финансијска средства у износу од око 4.700 КМ за набавку грађевинског материјала.

„Врло брзо смо од градоначелника добили позитиван одговор, а након што је новац уплаћен на рачун наше организације купили смо потребни грађевински материјал. У ову акцију укључио се и велики број људи из свих дијелова Града који радове изводе без икакве финансијске надокнаде“, каже Ђумић.

Он је додао да би уколико дозволе временски услови фасада могла бити постављена већ у другој половини овог мјесеца.

Госпана од погибије супруга Ранка на озренском ратишту у мају 1995. године у домаћинству живи са кћерком Свјетланом која је болесна и за чије лијечење сваки мјесец издваја око 200 КМ.

„Свјетлана има парализу, живимо од скромне инвалиднине и социјалне помоћи. Тешко је и свака помоћ нам много значи, а у кући ће нам када се постави фасада бити пуно топлије“ , каже она уз ријечи захвалности свим племенитим људима који учествују у овом пројекту.

Породицу Вујасиновић у Доњим Вијачанима данас је посјетио градоначелник Дарко Томаш.

Томаш је новинарима рекао да Град Прњавор има одличну сарадњу са Борачком организацијом што се огледа и у издвајању значајних финансијских средстава за њихов рад.

„Они средства прије свега користе за помоћ људима на терену, увијек препознају праве потребе и људе којима је неопходна помоћ. Разумјели смо ситуацију породице Вујасиновић, издвојили смо потребних око 4.700 КМ и данас смо овдје да се увјеримо да ће радови бити завршени за неколико дана на задовољство и породице и свих нас“, рекао је Томаш.

Срна Т.С.