SERVISNE INFORMACIJE ZA 29.09.2023. GODINU

SERVISNE INFORMACIJE ZA 29.09.2023. GODINU

POLICIJSKA STANICA: U protekla 24 časa evidentirano je jedno krivično djelo u naseljenom mjestu Naseobina Lišnja.

TERITORIJALNA VATROGASNO-SPASILAČKA JEDINICA: U protekla 24 časa dogodila se jedna intervencija gašenja požara na automobilu u naseljenom mjestu Lužani.

JZU DOM ZDRAVLjA PRNjAVOR – HITNA POMOĆ: U protekla 24 časa obavljeno je 58 pregleda pacijenata.

KP „VODOVOD“ a.d. PRNjAVOR: Zbog radova na otklanjanju kvara u ulici Vlade Vinčića u periodu od 09.00 do 13.00 časova bez vode će biti korisnici u ulicama Vlade Vinčića, Stevana Simića, Miloša Obilića i Petra Kočića, kao i naseljeno mjesto Doline.

RJ ELEKTRODISTRIBUCIJA: U toku je očitavanje potrošačkih brojila. Za danas je najavljeno jedno plansko isključenje električne energije u naseljenom mjestu Štrpci, trafo Muse u periodu od 11.00 do 14.00 časova.

 

www.prnjavorlive.info

ZA 62 NOVOROĐENČADI OD GRADA PO 500 KM

Roditeljima 62 bebe, rođene u trećem kvartalu ove godine, uručena novčana sredstva u iznosu od po 500,00 KM.

Gradonačelnik Darko Tomaš rekao je, da Grad pokušava da bude prisutan u svakom segmentu odrastanja i razvoja djece i mladih, od rođenja, boravka u vrtiću do stipendija za školu, kao i samozapošljavanja mladih i slično.

“Odluka o novčanoj podršci od 500,00 KM svakom rođenom djetetu u Prnjavoru koja je pokrenuta na inicijativu odbornika DNS Prnjavor odlično funkcioniše već drugu godinu”, naglašava gradonačelnik Darko Tomaš.

Roditelji koji su prisustvovali prijemu jednoglasni su da je ovakav vid podrške grada lijep i koristan gest.

U prvih 9 mjeseci ove godine na području Prnjavora rođeno je 178 djece, i po tom osnovu iz gradskog budžeta isplaćeno je 79.000 KM.

U 2022. godini je rođena i darivana 241 beba.

OTVOREN JAVNI POZIV ZA DOPRINOS NAUČNOM, TEHNOLOŠKOM, EKONOMSKOM, KULTURNOM ILI DRUŠTVENOM NAPRETKU I RAZVOJU ZNANjA EVROPE

Obavještavamo sve zainteresovane da je otvoren Javni poziv za doprinos naučnom, tehnološkom, ekonomskom, kulturnom ili društvenom napretku i razvoju znanja Evropekoji se finansira u okviru istraživačke mreže COST Action.

Poziv je otvoren za podnošenje aplikacija do 25. oktobra 2023. godine do 23.59 časova.

Opšti cilj poziva je da doprinose naučnom, tehnološkom, ekonomskom, kulturnom ili društvenom napretku i razvoju znanja Evrope.

Na predmetni poziv mogu se prijaviti svi istraživači i inovatori.

Istraživačka mreža planira da aplikantima finansira sastankeškole za obukumobilnost istraživača i inovatora, kao i prezentacije na konferencijama koje organizuju treće strane.

Detaljne informacije o pozivu dostupne su OVDJE.

 

JAVNI POZIV ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA MSP-OVIMA ZA SPROVOĐENjE MJERA ENERGETSKE EFIKASNOSTI I OBNOVLjIVIH IZVORA ENERGIJE

Obavještavamo javnost da je objavljen Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava malim i srednjim preduzećima, za sprovođenje mjera energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije koji finansira UNPD kroz projekat Zeleni ekonomski razvoj GED.

Rok za dostavljanje projektnih prijedloga je 23. oktobra 2023. godine do 17.00 časova.

Osnovni ciljevi projekta su:

1.       smanjenje troškova javnih sredstava na potrošnju energije i vode (povećanjem energetske efikasnosti i korišćenje obnovljivih izvora energije) i

2.       stvaranje povoljnog ambijenta za ulaganje u infrastrukturne mjere energetske efikasnosti uz istovremeno kreiranje „zelenih radnih mjesta“.                                                                                                                                                           

Na predmetni poziv mogu se prijaviti mala i srednja preduzeća koja su registrovana najmanje dvije godine prije objave poziva, a koja imaju maksimalno 250 zaposlenih.

Projekat GED će za sufinansiranje odabrati prihvatljive mjere za podršku u iznosima:

1.       Obnovljivi izvori energije, industrijska/procesna energetska efikasnost, energetska efikasnost objekta, će se subvencionisati iznosom do 10 % od ukupne investicije kroz subvencioniranje kamate kredita ili do maksimalno 40 000 KM – najmanje 14 MSP-ova;

2.       Podrška uvođenju sistema upravljanja energijom EN ISO 50001/EN 16001, će se subvencionisati iznosom do 70% od iznosa ukupnih troškova uvođenja sistema upravljanja energijom – najmanje dva MSP-a i

3.       Izrada energetske revizije će se subvencionisati u cijelosti do maksimalnog iznosa od 10 000 KM – za sedam MSP-ova.

Detaljne informacije o pozivu dostupne su OVDJE.

 

SERVISNE INFORMACIJE ZA 28.09.2023. GODINU

SERVISNE INFORMACIJE ZA 28.09.2023. GODINU

POLICIJSKA STANICA: U protekla 24 časa nije bilo intervencija.

TERITORIJALNA VATROGASNO-SPASILAČKA JEDINICA: U protekla 24 časa nije bilo intervencija.

JZU DOM ZDRAVLjA PRNjAVOR – HITNA POMOĆ: U protekla 24 časa obavljeno je 58 pregleda pacijenata.

KP „VODOVOD“ a.d. PRNjAVOR: Snabdijevanje grada Prnjavor za sada je uredno. Nema planiranih prekida u isporuci vode.

RJ ELEKTRODISTRIBUCIJA: U toku je očitavanje potrošačkih brojila. Kompletan prostor grada Prnjavor uredno je snabdjeven strujom. Nema najava planskih isključenja struje.

 

www.prnjavorlive.info

PRNjAVOR KAO PRIMJER POVOLjNOG POSLOVNOG OKRUŽENjA

Gradonačelnik Darko Tomaš učestvovao je danas u panel diskusiji na temu razvoja lokalnih samouprava i kreiranja povoljnog poslovnog okruženja, u povodu obilježavanja 10 godina “BFC SEE” programa sertifikacije u Republici Srpskoj.

Tom prilikom, gradonačelnik Darko Tomaš potpisao je i ugovor za početak sprovođenja programa sertifikacije prema novom, četvrtom izdanju “BFC SEE” standarda u Republici Srpskoj, koji Prnjavor ima još od 2019. godine.

Promociju je organizovala Privredna komora Republike Srpske u saradnji sa Mrežom za povoljno poslovno okruženje Republike Srpske, odnosno Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ministarstvom privrede i preduzetništva Republike Srpske, Savezom opština i gradova Republike Srpske.

SERVISNE INFORMACIJE ZA 27.09.2023. GODINU

SERVISNE INFORMACIJE ZA 27.09.2023. GODINU

POLICIJSKA STANICA: U protekla 24 časa dogodilo se jedno narušavanje javnog reda i mira u gradu Prnjavor. Dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u naseljenom mjestu Gornji Palačkovci, na Magistralnom putu Prnjavor – Derventa. Sve je prošlo uz materijalnu štetu na sreću bez povrijeđenih lica.

TERITORIJALNA VATROGASNO-SPASILAČKA JEDINICA: U protekla 24 časa nije bilo intervencija.

JZU DOM ZDRAVLjA PRNjAVOR – HITNA POMOĆ: U protekla 24 časa obavljeno je 45 pregleda pacijenata.

KP „VODOVOD“ a.d. PRNjAVOR: Snabdijevanje grada Prnjavor za sada je uredno. Nema planiranih prekida u isporuci vode.

RJ ELEKTRODISTRIBUCIJA: Zbog radova na niskonaponskoj mreži za danas je najavljeno jedno plansko isključenje struje u naseljenom mjestu Gornja Mravica, trafo Babaja Milijevići u periodu od 09.00 do 14.00 časova. Danas počinje očitavanje potrošačkih brojila.

 

www.prnjavorlive.info

POTPISAN UGOVOR O OBAVLjANjU STUDENTSKE PRAKSE

Gradonačelnik Prnjavora, Darko Tomaš i dekan Ekonomskog fakulteta u Banjoj Luci, prof. dr Milenko Krajišnik potpisali su danas ugovor o obavljanju studentske prakse.

Treću godinu za redom, svi studenti Ekonomskog fakulteta, koji imaju prebivalište na području grada Prnjavor imaju mogućnost da studentsku praksu završe u Gradskoj upravi grada Prnjavor.

SERVISNE INFORMACIJE ZA 26.09.2023. GODINU

SERVISNE INFORMACIJE ZA 26.09.2023. GODINU

POLICIJSKA STANICA: U protekla 24 časa dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u gradu Prnjavoru. Sve je prošlo uz materijalnu štetu na sreću bez povrijeđenih lica.

TERITORIJALNA VATROGASNO-SPASILAČKA JEDINICA: U protekla 24 časa nije bilo intervencija.

JZU DOM ZDRAVLjA PRNjAVOR – HITNA POMOĆ: U protekla 24 časa obavljeno je 74 pregleda pacijenata.

KP „VODOVOD“ a.d. PRNjAVOR: Snabdijevanje grada Prnjavor za sada je uredno. Nema planiranih prekida u isporuci vode.

RJ ELEKTRODISTRIBUCIJA: Zbog radova na niskonaponskoj mreži za danas su najavljena planska isključenja struje i to:

  • 09.00 – 11.00 Otpočivaljka 1 i 2,
  • 13.00 – 14.00 Preradi,
  • 09.00 – 13.00 Donji Vijačani, TS Grič,
  • 09.00 – 12.00 Gornji Galjipovci i
  • 12.00 – 14.00 Puraći.

 

www.prnjavorlive.info

JAVNI POZIV ZA NEZAPOSLENE ZA POHAĐANjE BESPLATNE OBUKE ZA CNC OPERATERA

JU „Centar srednjih škola Ivo Andrić“ i Eda – Agencija za razvoj preduzeća, u ime Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Prnjavor, a u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II (LEP II) objavljuju javni poziv za nezaposlena lica, evidentirana pri Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske, za besplatno pohađanje programa osposobljavanja za operatera na CNC mašinama za obradu drveta.

Obuka će biti organizovana u JU “Centar srednjih škola Ivo Andrić”, Prnjavor. Okvirno planirano vrijeme početka programa osposobljavanja je početak oktobra 2023. godine, što zavisi od intenziteta dostavljanja prijava. Trajanje programa osposobljavanja je okvirno dva mjeseca, u zavisnosti od broja časova dnevno. Svi izabrani polaznici/e će biti na vrijeme informisani o vremenu i rasporedu održavanja programa osposobljavanja, kao i o drugim tehničkim informacijama.

Za uspješno položen Program osposobljavanja za operatera na CNC mašinama za obradu drveta stiče se uvjerenje o osposobljavanju, koje je javna isprava.

O načinu prijavljivanja, kao i detaljnije informacije o samom javnom pozivu, zainteresovana lica mogu pročitati na linku  https://edabl.org/objavljen-javni-poziv-za-nezaposlene-za-pohadjanje-besplatne-obuke-za-cnc-operatera-2/

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Prnjavor čine sljedeći partneri: Eda – Agencija za razvoj preduzeća, Banja Luka, Grad Prnjavor, JU Zavod za zapošljavanje RS – Biro Prnjavor, JU Centar srednjih škola „Ivo Andrić“, Prnjavor, Trivas d.o.o. Prnjavor i Topling d.o.o. Prnjavor.

(više…)